CEO-ul Credit Suisse demisionează pe fondul unui scandal legat de spionaj

CEO-ul Credit Suisse demisionează pe fondul unui scandal legat de spionaj
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 feb 2020

CEO-ul Credit Suisse, Tidjane Thiam, a demisionat vineri de la conducerea celei de-a doua mari bănci din Elveția, în urma unui scandal de spionaj investigat în prezent de autoritățile elvețiene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile băncii scad cu circa 4% în urma informațiilor, pe bursa de la Zurich.

Tidjane Thiam a preluat conducerea băncii în 2015.  Banca, a doua cea mai mare din Elveția, a declarat vineri că Thiam va fi înlocui, începând cu 14 februarie, de Thomas Gottstein, care este șeful diviziei elvețiene.

BRD înregistrează și în 2019 un profit net de 1,5 miliarde de lei, afectat de unele costuri. Dividend propus de 1,64 lei pe acțiune CITEȘTE ȘI BRD înregistrează și în 2019 un profit net de 1,5 miliarde de lei, afectat de unele costuri. Dividend propus de 1,64 lei pe acțiune

Demisia vine în pofida faptului că o investigație internă, realizată cu ajutorul firmei de avocatură Homburger, nu găsit dovezi că Tidjane Thiam ar fi știut de spionaj. Totuși, înlăturarea directorului operațional Pierre-Olivier Bouee în urma investigației a ridicat semne de întrebare, pentru mulți fiind greu de crezut că Bouee a acționat singur, fără ca superiorul său să aibă informații despe acțiunile lui.

Investigația, încheiată în decembrie. a stabilit că fostul director operațional Pierre-Olivier Bouee că în luna februarie 2019 a angajat detectivi pentru a-l urmări pe directorul de resurse umane Peter Goerke.

Acesta este al doilea caz de spionaj identificat la Credit Suisse, care era deja investigată pentru că l-a pus sub supraveghere pe un fost director al diviziei de administrare a averilor, Iqbal Khan.

Autoritățile elvețiene de supraveghere financiară derulează propria investigație în legătură cu aceste cazuri de spionaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
tidjane thian
credit suisse
spionaj credit suisse
spionaj
demisie ceo
denisie credit suisse