Rezultatele slabe au tras în jos indicii americani. Investitorii așteaptă raportul privind inflația

Rezultatele slabe au tras în jos indicii americani. Investitorii așteaptă raportul privind inflația
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 mai 2023
Indicii bursieri din SUA au avut dificultăți în a-și găsi direcția la început de săptămână, pe fondul unor rezultate dezamăgitoare ale Tyson Foods și Catalent și al unei slabe reveniri a băncilor regionale. Investitorii așteaptă date cheie privind inflația în cursul acestei săptămâni.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
S&P 500 a stagnat, Dow Jones a scăzut cu 0,17%, iar Nasdaq Comopsite a urcat cu 0,18%.
Dolarul a evoluat slab față de majoritatea monedelor importante. Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel din ultimul an CITEȘTE ȘI Dolarul a evoluat slab față de majoritatea monedelor importante. Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel din ultimul an

Acțiunile Catalent s-au prăbușit cu 25,5%, deoarece producătorul de medicamente a înregistrat venituri și un profit mai mici în 2023, în timp ce Tyson Foods a scăzut cu 15,9% din cauza unei pierderi surprinzătoare în al doilea trimestru și a unei reduceri a previziunilor sale de venituri anuale.

O revenire a creditorilor regionali s-a epuizat până la jumătatea zilei, indicele KBW Regional Banking scăzând cu 1,86%, după ce vineri a înregistrat cea mai bună performanță pe o zi din ultimele șapte săptămâni.
 
Lupta pentru o direcție mai clară vine după revenirea bursieră de vineri, când datele privind locurile de muncă din SUA au indicat o piață a muncii rezistentă.
 
"După fiecare creștere importantă, investitorii au nevoie de mai multe vești bune pentru a menține piața în creștere", a declarat managerul de portofoliu Moez Kassam de la Anson Funds, citat de Reuters.
 
De asemenea, asupra principalilor indici a cântărit și un declin de 1,1% al acțiunilor Microsoft, în timp ce Apple a rămas stabilă, după ce vineri a crescut cu 4,7%, pe fondul unor rezultate optimiste.
 
În centrul atenției, în această săptămână, se află datele privind inflația, care vor fi publicate miercuri.
 
Datele din această săptămână vor ajuta investitorii nu numai să evalueze dacă ciclul agresiv de înăsprire din partea Rezervei Federale funcționează pentru a reduce inflația, ci și dacă temerile legate de stagflație sunt întemeiate.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua