Românii pot cumpăra de azi titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale neimpozabile de 6% și 6,85%

Românii pot cumpăra de azi titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale neimpozabile de 6% și 6,85%
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2024

Românii pot cumpăra, începând de luni, titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale neimpozabile de 6% și, respectiv, 6,85%, informează Ministerul Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Românii pot cumpăra, începând de luni, 10 iunie, titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%”, anunță Ministerul Finanțelor.

Trump se prezintă drept ”președintele cripto” CITEȘTE ȘI Trump se prezintă drept ”președintele cripto”

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile, scrie News.ro.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;
  • Între 10 iunie 2024 – 5 iulie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 în mediul urban și 10 iunie 2024 – 3 iulie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale companiei Poșta Română.

„Odată cu această emisiune avem o facilitate nouă, aceea că am implementat plata cu POS direct la sediile unităților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectuează cele mai multe dintre subscrieri. Următorul pas este ca anul acesta să dezvoltăm și o aplicație care să permită achiziția online a titlurilor de stat. Sunt pași firești pentru a facilita achiziția acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciază. În cele cinci ediții din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publică, de pe site-ul Poșta Română.

viewscnt
Afla mai multe despre
tezaur
ministerul finanțelor