Societe Generale, proprietarul BRD, declanșează concedieri

Societe Generale, proprietarul BRD, declanșează concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2020

Grupul bancar Societe Generale va renunța la 650 de angajați în Franța, în special la divizia de investiții bancare, a anunțat publicația franceză Les Echos, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Concedierile ar urma să fie anunțate luni, după reuniunea de vineri a reprezentanților sindicatelor, informează Les Echos, care susține că ar putea urma mai multe reduceri de locuri de muncă la divizia de retail, scrie Agerpres.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca ar putea să devină disponibil în decembrie, afirmă CEO-ul companiei CITEȘTE ȘI Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca ar putea să devină disponibil în decembrie, afirmă CEO-ul companiei

Contactați de Reuters, reprezentanții SocGen nu au dorit să comenteze informația.

În trimestrul trei din 2020, Societe Generale a revenit pe profit, datorită performanței mai bune a instrumentelor financiare derivate, care au înregistrat un avans solid în prima jumătate a anului, pe fondul turbulențelor de pe piețele financiare.

Profitul net al grupului bancar francez a urcat cu 1% în perioada iulie -septembrie 2020, la 862 milioane de euro (1,01 miliarde de dolari), aproape dublu față de estimările analiștilor. Veniturile au scăzut cu 2,9%, la 5,81 miliarde de euro, dar de asemenea peste previziunile analiștilor. În trimestrul doi din 2020, Societe Generale înregistrase pierderi de 1,26 miliarde de euro.

Pentru a redresa rentabilitatea celei de-a treia mari bănci franceze, directorul general Frederic Oudea a remaniat în profunzime echipa de conducere și intenționează să se concentreze, din nou, pe căutarea unei creșteri mai puțin riscante. Potrivit CEO-ului de 57 de ani, revizuirea echipelor de traderi și reorganizarea rețelei de retail a Societe Generale vor permite relansarea situației.

În România, grupul francez controlează BRD.

Joi, și NG Groep NV, cel mai mare grup bancar din Olanda, a anunțat că va desființa 1.000 de locuri de muncă și va închide toate sucursalele din America Latină și unele țări din Asia, în încercarea de a-și reduce costurile și a accelera transformarea sa digitală

viewscnt
Afla mai multe despre
socgen
concedieri
franta