Standard&Poor’s a îmbunătățit ratingurile marilor bănci elene la CCC+, cu perspectivă stabilă

Standard&Poor’s a îmbunătățit ratingurile marilor bănci elene la CCC+, cu perspectivă stabilă
scris 3 aug 2016

Standard&Poor’s (S&P) a îmbunătățit ratingurile băncilor elene Alpha Bank, Eurobank, National Bank of Greece (NBG) și Piraeus Bank de la nivelul SD (selective default) la CCC+, cu perspectivă stabilă, relatează Kathimerini.

Agenția de evaluare financiară a luat decizia în urma relaxării controlului capitalului în Grecia, scrie News.ro.

”Considerăm că relaxarea controlului capitalului permite revenirea depozitelor în sistemul bancar, sporind încrederea în acesta. Ne așteptăm la intrări minore de fonduri în depozite, în lunile următoare”, se arată într-un comunicat al S&P.

Agenția avertizează însă că noul rating reflectă profilul financiar fragil al băncilor din Grecia, în contextul mediului economic și operațional slab, nivelul ridicat al expunerii la creditele neperformante și profitabilitatea redusă.

”Anticipăm că finanțarea celor patru bănci va rămâne deechilibrată, ceea ce va face ca acestea să depindă în continuare de facilitățile de lichidități oferite de autoritățile europene, pentru acoperirea necesarului”, potrivit S&P.

OLX.ro (Naspers) lansează platforma Storia, ca parte a soluției dedicate exclusiv domeniului imobiliar CITEȘTE ȘI OLX.ro (Naspers) lansează platforma Storia, ca parte a soluției dedicate exclusiv domeniului imobiliar

Potrivit Kathimerini, Banca Greciei a finalizat un proiect al unui nou cod de conduită destinat băncilor, în domeniul creditelor neperformante.
Codul va oferi băncilor și clienților o gamă mai largă de opțiuni pentru a ajunge la un acord, în cazul creditelor neperformante.

De exemplu, deținătorii de locuințe vor avea opțiunea de a da în plată proprietatea către bancă, dacă nu pot plăti ratele, sau să o cedeze băncii și să îi plătească chirie pentru dreptul de a locui în continuare acolo.

O altă opțiune ar fi vânzarea de către client a proprietății, cu ajutorul băncii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
standard&poor’s
banci grecia