Suedia a început să testeze prima monedă digitală emisă de o bancă centrală

Suedia a început să testeze prima monedă digitală emisă de o bancă centrală
scris 21 feb 2020

Banca Centrală a Suediei (Riksbank) a anunțat că a început să testeze o monedă digitală denumită e-krona, ceea ce duce această țară cu un pas mai aproape de crearea primei monede digitale emise de o bancă centrală, transmite Reuters.

Suedia este deja țara cu cea mai mică dependență de numerar din lume, ceea ce îi permite să fie un adevărat test al hârtiei de turnesol când vine vorba de modul în care pot reacționa băncile centrale la faptul că oamenii utilizează din ce în ce mai puțin banii tipăriți, scrie Agerpres.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri anunță lansarea programului Prima Casă 2020. Cele 14 bănci participante CITEȘTE ȘI Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri anunță lansarea programului Prima Casă 2020. Cele 14 bănci participante

Riksbank a subliniat că nu a luat încă o decizie definitivă cu privire la emiterea unei monede digitale e-krona adăugând că testul pilot, care este derulat în colaborare cu firma de consultanță Accenture, va simula utilizarea e-krona "într-un mediu de testare izolat". Testul pilot se va derula până în luna februarie 2021 și va utiliza tehnologia block-chain, a adăugat Riksbank.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
monedă digitala
suedia
e-krona