Taiwanul susține că războiul din Ucraina poate ajuta yuanul chinezesc să dobândească supremația în lupta cu dolarul american

Taiwanul susține că războiul din Ucraina poate ajuta yuanul chinezesc să dobândească supremația în lupta cu dolarul american
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2022

Războiul din Ucraina și excluderea Rusiei din sistemul financiar global ar putea fi o oportunitate pentru China de a dobândi supremația în fața dolarului american, a declarat un înalt oficial taiwanez de securitate, notează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a precizat că se bazează pe China pentru a o ajuta să facă față efectelor sancțiunilor occidentale asupra economiei și că va folosi yuanul chinez din rezervele sale valutare după ce i-a fost blocat accesul la rezervele de dolari și euro, scrie News.ro.

DOCUMENT Guvernul șterge datorii către stat ale mai multor companii din domeniul apărării - proiect CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul șterge datorii către stat ale mai multor companii din domeniul apărării - proiect

Directorul general al Biroului de Securitate Națională, Chen Ming-tong, a spus că Beijingul și-a dorit întotdeauna să găsească o modalitate de a renunța la dominația dolarului american, iar războiul ar putea stimula utilizarea yuanului.

”Fie că este vorba de comerțul cu renminbi sau de sistemul de emitere a monedei, aceasta este o oportunitate de care (China) trebuie să profite”, a spus Chen, folosind denumirea oficială a yuanului.

Taiwanul, despre care China pretinde că este teritoriul său, și-a ridicat nivelul de alertă de securitate de la începutul războiului, fiindcă se teme că Beijingul ar putea iniția o acțiune similară invaziei ruse în Ucraina.

Chen a afirmat că războiul ar putea îmbunătăți de fapt relațiile dintre China și SUA, în cazul în care China ar alege să fie de partea Statelor Unite, după cum a procedat în urma atacurilor din 11 septembrie 2001.

”Războiul Ucraina-Rusia este, poate, o altă oportunitate în stilul 11 septembrie”, a spus el.

Beijingul și-a exprimat în mod repetat opoziția față de sancțiunile impuse Rusiei și a insistat că va menține schimburile economice și comerciale normale. A refuzat, însă, să condamne acțiunea Moscovei în Ucraina sau să o numească invazie.

Cu toate acestea, China a sfătuit companiile naționale să fie atente în privința investițiilor în Rusia, al doilea cel mai mare furnizor de petrol și al treilea cel mai mare furnizor de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
taiwan
yuan