Transferurile de bani către țările sărace, la un nivel record

 Transferurile de bani către țările sărace, la un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2019

Sumele transferate de către locuitorii unei țări bogate spre țara lor de origine mai săracă ar urma să ajungă la 550 miliarde de dolari în 2019 și vor deveni principala sursă de finanțare externă a statelor emergente, a indicat Banca Mondială, citată de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instituția financiară a confirmat de asemenea că 2018 a reprezentat un an record pentru astfel de transferuri, care adeseori reprezintă o sursă indispensabilă de venit pentru beneficiarii din țările emergente, cu 529 miliarde de dolari, o creștere de 9,6% în decurs de un an, conform unui comunicat dat publicității luni, scrie Agerpres.

Senatorul Daniel Zamfir: Vom depune amendament ca noul Robor să se aplice și contractelor în derulare CITEȘTE ȘI Senatorul Daniel Zamfir: Vom depune amendament ca noul Robor să se aplice și contractelor în derulare

În total, transferurile către străinătate între indivizi, incluzând și pe cele destinate țărilor bogate, s-au ridicat la 689 miliarde de dolari în 2018 față de 633 miliarde de dolari cu un an în urmă.

India a fost principala destinatară a acestor fonduri, cu 79 miliarde de dolari, urmată de China (67 miliarde), Mexic (36 miliarde), Filipine (34 miliarde) și Egipt (29 miliarde).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondiala
transfer de bani