Transportatorii rutieri susțin că Guvernul intenționează să modifice legea RCA prin Ordonanță de Urgență

Transportatorii rutieri susțin că Guvernul intenționează să modifice legea RCA prin Ordonanță de Urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2016

Guvernul intenționează să modifice prin Ordonanță de Urgență legislația privind asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), pentru a aplica mai repede anumite prevederi din proiectul noii legi RCA, aflată în dezbatere în Parlament, susține Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), într-un comunicat transmis vineri presei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții mai multor asociații ale transportatorilor au discuta în ultimele luni cu reprezentanții Guvernului despre situația pieței RCA și au cerut înghețarea prețurilor, scrie News.ro.

"Din informațiile noastre, Guvernul României are în intenție să dea OUG pentru modificarea legii RCA și înțelegem că s-au păstrat în conținut și propunerile făcute de patronate. Dacă informațiile noastre sunt corecte, conform celor discutate în data de 3 august, Executivul ar trebui să-și declare public intențiile, după ce a intrat în posesia ultimului raport al ASF", a precizat COTAR.

Reprezentanții transportatorilor solicită Guvernului "să facă uz de legea 21/1996 art. 4 privind intervenția Guvernului în împrejurări excepționale", pe motiv că întreaga industrie de transport din România trece printr-o "perioadă cu totul excepțională și dramatică, de prăbușire, din cauza creșterii nejustificate a costurilor poliței RCA, cu sprijinul ASF".

De asemenea, transportatorii cer din nou adoptarea prin Ordonanță de Urgență a proiectului noii legi a RCA, aflat în dezbatere la Senat, în Comisia de Buget-Finațe, pentru a intra imediat în aplicare.

Acuzat de DNA, Petre Tobă a demisionat din postul de ministru de Interne CITEȘTE ȘI Acuzat de DNA, Petre Tobă a demisionat din postul de ministru de Interne

Nemulțumiți de deciziile autorităților de până acum, transportatorii din România pregătesc un protest la nivel național în 15 septembrie, din cauza creșterii accentuate a tarifelor RCA. În plus, vor fi organizate și alte tipuri de proteste.

"COTAR a depus cerere de miting pentru data de 15 septembrie în  toate orașele reședință de județ. Protestul va începe simultan, atât în București, cât și în celelalte orașe, începând cu ora 9:00 AM. În acestă perioadă, în afara celor anunțate, respectiv în fiecare luni pe liniile de centură, pe drumurile de trafic greu, în fiecare luni între orele 10-12 circulăm cu viteză redusă", a precizat confederația.

Totuși, transportatorii din COTAR susțin că se delimitează de orice formă de protest spontan.

Principala nemlțumire a transportatorilor rămâne scumpirea puternică a polițelor RCA, mai ales pentru camioane.

Un raport publicat joi de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care supraveghează și piața asigurărilor, arată că prețul mediu al unei polițe RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost în iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul înregistrat în al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
guvern