UE cere restului lumii să folosească reglementările sale în domeniul criptoactivelor

UE cere restului lumii să folosească reglementările sale în domeniul criptoactivelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2023

Restul lumii ar trebui să copieze regulile Uniunii Europene în domeniul criptoactivelor, pentru a crea o abordare globală solidă, care să protejeze consumatorii și stabilitatea financiară, a declarat șeful serviciilor financiare al UE, Mairead McGuinness, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parlamentul European urmează să aprobe joi reglementările UE pentru piețele criptoactivelor (MiCA), primul set cuprinzător de reguli din lume pentru sectorul nereglementat până acum, scrie News.ro.

Emisiunile-record, cu valoare de 3 miliarde lei, din programul Fidelis sunt pe bursă la prețuri superioare celor de subscriere. Intrare în forță a emisiunilor din ediția cu cel mai mare succes din program CITEȘTE ȘI Emisiunile-record, cu valoare de 3 miliarde lei, din programul Fidelis sunt pe bursă la prețuri superioare celor de subscriere. Intrare în forță a emisiunilor din ediția cu cel mai mare succes din program

Statele UE și-au dat deja acordul.

Sectorul cripto a fost zguduit de eșecul platformei de tranzacționare de criptomonede FTX și de alte prăbușiri ale unor companii din acest sector, ducând la scăderea prețurilor de referință ale bitcoin, deși moneda a început să-și revină.

”Sper că regulile noastre ar putea deveni un model pentru alte țări”, a declarat comisarul UE pentru servicii financiare, Mairead McGuinness, în fața Parlamentului reunit.

MiCA cere ca firmele cripto să fie autorizate de UE pentru a putea să deservească clienții din bloc și să respecte regulile împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.

Acestea vor fi lansate în etape, începând cu iulie 2024, pentru a oferi timp sectorului să se adapteze.

Firmele de criptomonede autorizate într-un stat UE ar avea voie să își ofere serviciile în toate cele 27.

Orașele UE, inclusiv Parisul, atrag deja firme din acest sector.

”Marchează sfârșitul erei Vestului Sălbatic pentru criptoactive”, a declarat parlamentarul Ernest Urtasun, deputat al Partidului Verzilor.

Dar alte țări trebuie să își joace rolul prin introducerea unor reguli solide, a spus McGuinness, ai cărui oficiali au elaborat MiCA.

”Convergența globală este absolut esențială”.

Termenul limită al guvernului SUA de a ridica plafonul datoriei de 31.400 miliarde de dolari ar putea veni mai devreme decât se aștepta CITEȘTE ȘI Termenul limită al guvernului SUA de a ridica plafonul datoriei de 31.400 miliarde de dolari ar putea veni mai devreme decât se aștepta

Marea Britanie tocmai a stabilit proiecte de reguli pentru reglementarea criptoactivelor.

Potrivit comisarului McGuinness , Comisia Europeană va studia dacă sunt necesare reguli suplimentare pentru finanțarea descentralizată și pentru împrumuturile în criptoactive.

”Credem că dacă FTX ar fi fost inclusă sub jurisdicția UE, multe dintre practicile sale nu ar fi fost permise în conformitate cu MiCA”, a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
ue