Rata inflației din Marea Britanie s-a menținut la două cifre. Piețele anticipează acum noi majorări de dobândă

Rata inflației din Marea Britanie s-a menținut la două cifre. Piețele anticipează acum noi majorări de dobândă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 apr 2023
Rata inflației din Marea Britanie a rămas la un nivel de două cifre în martie, ceea ce ar putea convinge Banca Angliei să anunțe majorări de dobânzi suplimentare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Inflația anuală a fost de 10,1%, având la bază cea mai puternică creștere a prețurilor la alimente din ultimele peste patru decenii, a anunțat Oficiul Național de Statistică. Economiștii se așteptau la o încetinire a inflației, la 9,8%.
Lira turcească - la cel mai scăzut nivel din istoria sa CITEȘTE ȘI Lira turcească - la cel mai scăzut nivel din istoria sa

Investitorii văd acum noi creșteri de rate din partea Băncii Angliei, care ar urma să continue cel mai rapid ciclu de înăsprire din ultimele patru decenii.

Factorii de decizie conduși de guvernatorul Andrew Bailey semnalaseră că este posibilă o pauză a majorărilor de dobânzi dacă presiunile inflaționiste se vor diminua, însă datele de astăzi sugerează că prețurile din Marea Britanie sunt mai persistente decât cele din SUA și zona euro.
 
Traderii de pe piața monetară estimează un vârf al ratei dobânzii BOE de peste 5%, cea mai ridicată estimare din acest an.
viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
inflatia
marea britanie