ULTIMA ORĂ Fed majorează dobânda cheie pentru a patra ședință la rând, la cel mai mare nivel din 2008

ULTIMA ORĂ Fed majorează dobânda cheie pentru a patra ședință la rând, la cel mai mare nivel din 2008
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 nov 2022

Rezerva Federală (Fed) a SUA a majorat, miercuri, dobânda de referință pentru a patra ședință consecutivă, cu 0,75 puncte procentuale, în linie cu estimările analiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dobânda a fost majorată în intervalul 3,75%-4%, cel mai mare nivel din ianuarie 2008, de la 3%-3,25% anterior.

Fed anticipează că noi majorări vor fi necesare pentru a ajunge la o politică monetară suficient de restrictivă pentru a readuce inflația la ținta de 2%.
 
Indicii bursieri americani au trecut pe creștere imediat după anunțarea deciziei. S&P 500 urcă cu 0,7%, iar Dow Jones, cu aproape 1%. Anterior deciziei, indicii erau în declin.
 
Porivit CNBC, creșterea acțiunilor vine pe fondul unor speranțe de încetinire a ritmului de înăsprire monetară. Noua declarație a Fed pare să facă aluzie la această posibilitate, afirmând că Fed "va ține cont de înăsprirea cumulativă a politicii monetare, de decalajele cu care politica monetară afectează activitatea economică și inflația, precum și de evoluțiile economice și financiare".

Investitorii așteaptă, în cursul zilei de vineri, publicarea raportului privind evoluția pieței muncii, un alt indicator urmărit cu atenție de Fed.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
dobanzi