Umberto Sessa este noul Head of Multinational Clients din cadrul Diviziei Corporate a Intesa Sanpaolo Bank

Umberto Sessa este noul Head of Multinational Clients din cadrul Diviziei Corporate a Intesa Sanpaolo Bank
scris 7 iul 2016

Umberto Sessa este noul Head of Multinational Clients din cadrul Diviziei Corporate a Intesa Sanpaolo Bank Romania, potrivit unui comunicat al băncii. Acesta va coordona toate activitățile comerciale ale băncii pe partea de clienți internaționali.

"Strategia băncii noastre se va concentra pe segmentul de piață entități juridice, mai ales pe partea de Corporate și IMM-uri, cu o prezență selectivă pe partea de Retail. În acest sens am adus în cadrul echipei noastre un specialist cu o bogată experiență și rezultate dovedite pe piețe extrem de dinamice și competitive. Am toată încrederea, alături de întreaga echipă de management local, că Umberto își va aduce contribuția, împreună cu fiecare coleg din cadrul Intesa Sanpaolo Bank la realizarea obiectivelor comune, atât pentru anul în curs, cât și pentru viitorul apropiat", a declarat Marco Capellini, director general Intesa Sanpaolo Bank.

Umberto Sessa are o experiență de circa 30 de ani în sectorul financiar bancar și a lucrat în ultimii 22 de ani în afara Italiei, în Germania și Austria. După ce a absolvit Universitatea la Milano, specializarea Științe Economice și Bancare, și-a început activitatea în 1985 în cadrul unor firme de consultanță și apoi încă din 1988 s-a alăturat unor bănci ce fac parte în prezent din cadrul Intesa Sanpaolo Group.

Umberto Sessa și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în cadrul rețelei internaționale a Grupului Intesa Sanpaolo, în mari hub-uri financiare europene din Germania (Frankfurt, Munchen) și Austria (Viena și Innsbruck).

Numărul românilor restanțieri la bănci a ajuns la aproape 740.000 în luna mai, nivel maxim al ultimilor trei ani CITEȘTE ȘI Numărul românilor restanțieri la bănci a ajuns la aproape 740.000 în luna mai, nivel maxim al ultimilor trei ani

Acesta a ocupat timp de peste opt ani funcția de director general al sucursalei Intesa Sanpaolo de la Viena, iar în ultimii șase ani a condus structura similară a Grupului de la Innsbruck. Din aceste poziții a coordonat activitatea pe Austria și Elveția și a lucrat cu companii multinaționale de top din întreaga zona a Europei Centrale și de Est.

Intesa Sanpaolo Bank, este subsidiara locală a Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaționale, ce oferă servicii pentru 19 milioane de clienți. Cu o istorie de peste 400 de ani, Grupul este prezent în Europa Centrala și de Est, în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord, cu circa 1.200 de unități ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce operează în 12 țări din regiune. Pe piața locală, Intesa Sanpaolo Bank are o rețea națională de aproximativ 50 de unități, peste 600 de angajați și active totale de peste patru miliarde lei.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
umberto sessa
intesa sanpaolo bank