Un fond speculativ bazat pe criptomenede și CEO-ul său trebuie să plătească 2,5 milioane de dolari pentru fraudă

Un fond speculativ bazat pe criptomenede și CEO-ul său trebuie să plătească 2,5 milioane de dolari pentru fraudă
scris 22 oct 2018

Fondul speculativ Gelfman Blueprint, bazat pe criptomonede, și CEO-ul Nicholas Gelfman trebuie să plătească 2,5 milioane de dolari în SUA, potrivit unei instanțe de judecată din New York, după ce autoritățile americane au descoperit că fondul opera o schemă frauduloasă, prin care a obținut ilegal circa 600.000 de dolari de la clienți.

Potrivit Comisiei pentru Tranzacții cu Contracte Futures pentru Mărfuri (The Commodity Futures Trading Commission - CFTC), fondul speculativ, denominat în bitcoin, a înșelat circa 80 de clienți, spunându-le că a dezvoltat un algoritm capabil să genereze profituri substanțiale, însă câștigurile se bazau, de fapt, pe o schemă Ponzi. 

Indicele Robor la trei luni, cel mai mare nivel din ultimele două luni CITEȘTE ȘI Indicele Robor la trei luni, cel mai mare nivel din ultimele două luni

Schemele Ponzi, denumite așa după numele unui escroc de origine italiană, sunt asemănătoare schemelor piramidale și oferă câștiguri investitorilor mai vechi din banii obținuți de la investitorii noi.

"Acest caz marchează o nouă victorie în arena monedelor virtuale. CFTC este hotărâtă să identifice personajele negative în piețele monedelor virtuale și să le tragă la răspundere", a declarat James McDonald, direcroct în cadrul CFTC.

viewscnt
Afla mai multe despre
frauda
schema ponzi
criptomenede
bitcoin
menede virtuale
sua
ceo
gelman blueprint