Un grup de bănci centrale au conturat un posibil manual de utilizare a banilor digitali

Un grup de bănci centrale au conturat un posibil manual de utilizare a banilor digitali
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2021

Un grup de bănci centrale, între care cele din Statele Unite, Marea Britanie și zona euro, au conturat un potențial manual pentru banii digitali, pentru a realiza un echilibru între a ține pasul cu criptomonedele și îngrijorările că noua tehnologie ar putea perturba activitatea băncilor comerciale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Îngrijorați că dezvoltarea explozivă a bitcoin și a altor criptomonede ar putea să le slăbească capacitatea de control al banilor, reprezentanții băncilor centrale, de la Beijing și până la Washington, explorează adoptarea unor monede digitale, cunoscute sub nunele de CBDC, scrie News.ro.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Și, chiar dacă ar mai putea dura ani de zile până la utilizarea pe scară largă a unui dolar sau euro digital, acțiunile băncilor centrale în acest sens se intensifică pe măsură ce consumatorii renunță tot mai mult la numerar în favoarea plăților digitale prin carduri sau telefoane mobile.

Un număr de șapte bănci centrale, între care cele din SUA, Marea Britanie și zona euro, dar nu și din China, au anunțat că CBDC-urile trebuie să aibă în jurul lor entități publce și private, pentru a le integra în sistemele de plăți existente.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Monedele digitale va trebui să fie utilizate prin actualele sisteme interne de plăți, cu strategii de adoptare adaptate condițiilor economice reale, au arătat băncile centrale, care colaborează cu Banca pentru Reglemente Internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bani digitali
banci