GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest

Sursa foto: Pressureua | Dreamstime.com

scris 1 oct 2021

Titlurile companiei de exploatări cerealiere au găsit un suport solid în zona de 1,4500 lei/acțiune și se tranzacționează într-un coridor de variație destul de bine determinat.

Listate în ultima parte a anului trecut pe piața AeRO de la BVB - după ce au ridicat nivelul de atenție prin cooptarea unor investitori din rândul antreprenorilor cu nume cunoscute în economia românească - titlurile Holde Agri Invest (HAI) au infirmat atât deschiderea din zona de 1,8000 lei/acțiune, amendată chiar din prima sesiune, cât și creșterea furibundă de la începutul acestui an care a dus cotația chiar și peste reperul de 2,0000 lei/acțiune.

Titlurile companiei care, dacă încheie cu succes achiziția a 4 ferme, va ajunge la exploatații însumate de 13.000 de hectare se află în prezent în partea inferioară a unui canal orizontal de variație destul de bine delimitat între pragul de 1,4500 lei/acțiune și un nivel de 1,6200 lei/acțiune, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile Holde Agri Invest

În lunile martie-iulie, acțiunile cu simbolul HAI s-au aflat pe un trend descrescător, însă evadarea din formațiunea tehnică nu a determinat decât un impuls ascendent care a avut capac la niveluri cu puțin peste reperul de 1,6200 lei/acțiune. Aceasta arată o slăbiciune a acțiunii care nu a izbutit o întoarcere pe o tendință de creștere și a rămas într-o evoluție laterală destul de amplă.

Universal Music a debutat pe bursa de la Amsterdam, cea mai mare listare a anului în Europa. Acțiunile au crescut cu peste o treime în prima zi CITEȘTE ȘI Universal Music a debutat pe bursa de la Amsterdam, cea mai mare listare a anului în Europa. Acțiunile au crescut cu peste o treime în prima zi

Publicarea rezultatelor financiare semestriale, care indică o pierdere de 2,41 milioane lei, dublă față de rezultatul negativ de 1,12 milioane lei din prima jumătate a anului 2020, au arătat post-factum că prudența investitorilor a fost justificată. Pentru finalul anului, Holde Agri Invest mizează pe obținerea unui profit net de 7,3 milioane lei.

Titlurile au închis sesiunea precendentă la prețul de 1,4900 lei/acțiune care conferă societății o capitalizare bursieră de 95,46 milioane lei (19,29 milioane euro). Investitorii ar trebui să aibă în vedere canalul orizontal indicat al cărui înălțime dă și țintele de preț la ieșirea din perimetru.

Volvo listează Polestar pe bursă, cu o evaluare de 20 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Volvo listează Polestar pe bursă, cu o evaluare de 20 de miliarde de dolari

În cazul unei presiuni la vânzare, zona cea mai probabilă de regrupare a cumpărătorilor este la palierul de 1,2800 lei/acțiune. Pentru cei care vizează acumularea pe termen lung o activare pe acest reper în cazul materializării unui scenariu negativ are sens din punct de vedere tehnic.

De asemenea, investitorii care cred într-o relansare rapidă a cotației pot avea în vedere chiar și achiziția în aceste zile, pentru un trade care se poate dovedi foarte profitabil. O intrare la prețul de 1,4500-1,4600 lei/acțiune, exact pe suportul multiplu validat recent, și cu un stop-loss strâns la 1,3900-1,4000 lei/acțiune creează un raport bun risc-recompensă în varianta evadării deasupra limitei superioare a coridorului de variație. În acest caz o marcare a profitului la 1,7900 lei/acțiune ar aduce un câștig de peste 20% față de punctul de intrare, de 4-5 ori mai mare decât riscul acceptat în funcție și de comisionul fiecărui investitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
eugen voicu
bvb
bursa