UniCredit: Ar fi greșit din punct de vedere moral să facem cadou subsidiara rusă

UniCredit: Ar fi greșit din punct de vedere moral să facem cadou subsidiara rusă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2022

Renunțarea gratuită la subsidiara rusă a UniCredit ar fi greșită din punct de vedere moral, a afirmat directorul general al grupului bancar italian, Andrea Orcel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UniCredit, care are aproximativ 4.000 de angajați și 1.500 de clienți de tip corporate în Rusia, a decis să deprecieze valoarea operațiunilor sale din Rusia cu aproape două miliarde de euro în primul trimestru al acestui an. UniCredit deține a 14-a mare bancă a țării și studiază alternative, inclusiv ieșirea de pe piața Rusiei, în urma invadării Ucrainei, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro: În acest moment ne concentrăm pe a obține o finanțare care ne va permite să dezvoltăm platforma, să angajăm oameni și să creștem portofoliul CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro: În acest moment ne concentrăm pe a obține o finanțare care ne va permite să dezvoltăm platforma, să angajăm oameni și să creștem portofoliul

"O depreciere a activelor și apoi să facem cadou subsidiara nu este în conformitate cu sancțiunile și, în opinia noastră, este greșită din punct de vedere moral", a declarat Orcel la o conferință privind educația financiară.

"Am face un cadou în valoare de aproximativ trei miliarde de euro cuiva care probabil este într-o conducere căreia am hotărât să ne opunem", a explicat șeful UniCredit.

Acesta a adăugat că UniCredit și-a redus expunerea la Rusia, dar o plecare abruptă din țară i-ar afecta pe cei 4.000 de angajați și pe clienții băncii, care sunt companii europene care încearcă de asemenea să se distanțeze de Moscova.

"Dacă întrerupem asta fără tranziția cuvenită, aceste companii sunt imediat în genunchi și nu în acest sens vom lovi Rusia, vom lovi corporațiile din Europa care încearcă să se retragă", a afirmat Orcel.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că UniCredit a discutat cu licitatorii locali, dar escaladarea sancțiunilor occidentale a afectat aceste eforturi, determinând extinderea căutărilor în țări cum ar fi China și India, unde cumpărătorii ar fi deschiși la chilipiruri.

Investitorii din China, India sau Turcia, țări care nu susțin sancțiunile contra Rusiei, ar putea fi interesate de active ale căror prețuri au scăzut după ieșirea firmelor occidentale, în urma războiului din Ucraina. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
andrea orcel