UniCredit Leasing a finanțat cu 50% mai mult în T1, la 105 milioane de euro

UniCredit Leasing a finanțat cu 50% mai mult în T1, la 105 milioane de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 mai 2016

Valoarea de achiziție a bunurilor finanțate de UniCredit Leasing în primul trimestru a fost de 105 milioane de euro, de la 69,8 milioane de euro în martie 2015, cifra incluzând volumul de leasing operațional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a atins 9,5 milioane de euro, a anunțat compania. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea noilor finanțări acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 79,3 milioane de euro.

Profitul net consolidat al activităților de leasing raportat în primul trimestru al anului, calculat în conformitate cu standardele IFRS, s-a situat la 2,1 milioane de euro, în creștere cu 37%  față de aceeași perioadă a anului 2015. 

Pe fondul noilor tranzacții încheiate până la 31 martie, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11,5% față de 31 martie 2015, la 778 milioane de  euro.  

O creștere importantă în primul trimestru al anului, de 47%, a înregistrat finanțarea segmentului autovehiculelor, precum și segmentul autovehicule grele (camioane și semiremorci) care a crescut cu 27%  față de anul trecut.

În ceea ce privește structura categoriilor de echipamente finanțate, echipamentele industriale dețin o pondere de 60% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele agricole și echipamentele medicale, fiecare cu o pondere de 16%.

Volumele de leasing operațional au înregistrat o creștere de 31% față de aceeași perioadă a anului trecut.

UniCredit Leasing Fleet Management furnizează soluții de leasing operațional pentru sectorul autoturismelor, autovehiculelor ușoare și grele, IT și agricultură, având în portofoliu administrarea unei flote de 2.734 de autoturisme.

Pentru o mare parte dintre acestea, compania oferă și servicii de management al flotei.

“Rezultatele UniCredit Leasing în primul trimestru din 2016 sunt peste așteptari – această perioadă fiind cel mai bun trimestru de până acum din punct de vedere al valorii bunurilor finanțate. Leasingul este un barometru bun al economiei: o disponibilitate crescută pentru investiții este un indicator pentru o economie ce se îndreaptă către o zona sustenabilă” a declarat directorul general al UniCredit Leasing Corporation, Mircea Cotiga.

UniCredit Leasing este parte a grupului Italian UniCredit și furnizează servicii de finanțare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operațional, credit și intermediere în asigurări prin următoarele UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Insurance Broker.

Grupul italian este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit leasing
finantari
date statistice