Valoarea de piață de activelor cripto a scăzut în ultima lună cu 800 de miliarde de dolari

Valoarea de piață de activelor cripto a scăzut în ultima lună cu 800 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2022

Valoarea de piață de activelor cripto a scăzut în ultima lună cu 800 de miliarde de dolari, atingând marți un minim de 1.400 de miliarde de dolari, potrivit site-ului de analiză a datelor CoinMarketCap, motivul fiind că sfârșitul politicii monetare relaxate diminuează apetitul pentru activele de risc, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bitcoin, care reprezintă aproape 40% din piața cripto, a atins marți un minim al ultimelor 10 luni, înainte de a reveni la 31.450 de dolari pe unitate, la doar șase zile după ce ajunsele la 40.000 de dolari. Bitcoin este cu peste 54% sub maximul record 69.000 USD atins pe 10 noiembrie anul trecut, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ BNR a majorat dobânda cheie la 3,75%, cu cel mai mare pas din ultimii 14 ani. Inflația ar urma să revină la un nivel de o singură cifră abia în aprilie-iunie 2023 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BNR a majorat dobânda cheie la 3,75%, cu cel mai mare pas din ultimii 14 ani. Inflația ar urma să revină la un nivel de o singură cifră abia în aprilie-iunie 2023

Prețurile activelor digitale au scăzut, reflectând un declin al acțiunilor provocat de temerile de majorări agresive ale dobânzilor pe tot globul, pentru a evita inflația care se află la maximele ultimelor decenii.

Indicele Nasdaq a scăzut cu 28% față de nivelul maxim record din noiembrie 2021.

Valoarea totală a pieței cripto era pe 2 aprilie de 2.200 de miliarde de dolari, departe de vârful său istoric de 2.900 miliarde de dolari de la începutul lunii noiembrie, conform CoinMarketCap.

”Bitcoin rămâne puternic corelată cu condițiile economice mai largi, ceea ce sugerează că drumul de urmat poate fi, din păcate, unul dificil, cel puțin pentru moment”, a spus furnizorul de date blockchain Glassnode, într-o notă.

Semnele de slăbiciune a monedelor stablecoins, care sunt monede cripto mai sigure, i-au speriat și mai mult pe investitori.

TerraUSD, a patra cea mai mare monedă stablecoin din lume, a pierdut o treime din valoare marți, deoarece și-a pierdut legătura față de dolar.

În ciuda scăderii prețului bitcoin, fondurile și produsele legate de acesta au înregistrat intrări de 45 de milioane de dolari săptămâna trecută, deoarece investitorii au profitat de slăbirea prețurilor, potrivit firmei de administare de active digitale Coinshares.

”O cantitate enormă de lichiditate a umflat unele dintre aceste criptomonede”, a declarat Sebastien Galy, macrostrategist senior la Nordea Asset Management.

El se așteaptă ca criptomonedele, care sunt corelate și cu acțiunile cu creștere mare, să fie sub presiune pe măsură ce mai multe bănci centrale își înăspresc politica monetară.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
coinmarketcap
bitcoin