Acțiunile Delivery Hero au coborât la minimul record. Compania, acționarul majoritar al Glovo, a avut cea mai slabă evoluție din Stoxx 600 în acest an

Acțiunile Delivery Hero au coborât la minimul record. Compania, acționarul majoritar al Glovo, a avut cea mai slabă evoluție din Stoxx 600 în acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 mai 2022
Compania germană Delivery Hero a coborât marți sub prețul ofertei publice inițiale pentru prima dată de la listarea din 2017, după ce valul de vânzări din acest an a șters aproape trei sferturi din valoarea sa de piață.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Delivery Hero este și compania cu cea mai slabă evoluție în cadrul indicelui paneuropean Stoxx 600 în acest an.
Rata inflației din Grecia a ajuns la două cifre pentru prima dată în 27 de ani CITEȘTE ȘI Rata inflației din Grecia a ajuns la două cifre pentru prima dată în 27 de ani

Acțiunile companiei de livrări s-au prăbușit în acest an, Delivery Hero pierzând aproximativ 18,1 miliarde de euro din valoarea de piață. Companiile europene cu obiectiv similar de activitate trec și ele printr-o perioadă dificilă: Just Eat Takeaway.com (care astăzi a anunțat că se retrage din România) a scăzut cu 62%, iar Deliveroo, cu 59%. 

Acțiunile Delivery Hero au scăzut marți cu până la 2,7%, la un minim record de 24,96 euro, înainte de a inversa pierderile, coborând temporar sub prețul de 25,50 euro din oferta publică inițială pentru prima dată în ultimii cinci ani. 
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

În perioada similară a anului trecut, industria livrărilor de mâncare era încă în plină ascensiune datorită unui boom al cererii alimentat de pandemie. Optimismul investitprilor a dispărut pe măsură ce economiile s-au redeschis. Concurența mare și inflația pun presiune pe bugetele deja restrânse ale acestor companii, sufocând și mai tare un sector care încă nu a reușit să obțină profit, notează Bloomberg.

Delivery Hero a devenit recent acționarul majoritar al Glovo după ce a agreat cu mai mulți investitori preluarea unui pachet suplimentar de 39,4% la startup-ul spaniol.

Delivery Hero deținea deja o participație de aproape 44% la Glovo, astfel că, în urma tranzacției, a ajuns să dețină peste 80% din companie.

Delivery Hero a fost prezentă în România cu Foodpanda, însă operațiunile locale au fost vândute recent către Glovo, tranzacție autorizată condiționat de Consiliul Concurenței. 

 
 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
delivery hero
glovo
takeway
livrari