Vânzarea de acțiuni Veneto Banca a generat o cerere foarte slabă

Vânzarea de acțiuni Veneto Banca a generat o cerere foarte slabă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2016

Acționarii bănci italiene Veneto Banca, prezentă și pe piața din România, au subscris doar 1% din titlurile în valoare de un miliard de euro propuse pentru operațiunea de listare la bursă, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca IPO-ul să eșueze iar banca să fie preluată de fondul public Atlante, a declarat miercuri pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri este ultima zi în care se desfășoară oferta de subscriere de acțiuni la Veneto Banca pentru acționarii băncii, în timp ce perioada de subscriere pentru investitorii instituționali se întinde până în 24 iunie dar potrivit surselor și aceasta din urma va genera o cerere foarte slabă.

Potrivit legislației italiene cu privire la listarea acțiunilor, investitorii trebuiau să subscrie acțiuni în valoare de cel puțin 250 milioane de euro pentru ca banca să primească autorizația să continue IPO-ul.

Veneto Banca își desfășoară activitatea pe piața romanescă printr- o rețea de 22 de agenții, dintre care cinci se află în București, iar restul în cele mai importante orașe ale României. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
veneto banca