Vânzările continuă pe Wall Street. Capitalizarea Apple coboară sub 2 trilioane dolari

Vânzările continuă pe Wall Street. Capitalizarea Apple coboară sub 2 trilioane dolari
scris 4 sep 2020

Principalii indici bursieri de la New York se depreciază puternic vineri, pentru a doua sesiune consecutivă, în contextul unei presiuni sporite la vânzare pe acțiunile din sectorul tehnologiei, considerate supraevaluate în urma unui raliu care a împins indicele Nasdaq la noi maxime record în august.

UPDATE: Declinul s-a temperat semnificativ în a doua parte a zilei, iar indicele Dow Jones a trecut pe creștere ușoară. În jurul orei 22:30, Dow Jones se aprecia cu 0,20%, S&P 500 se deprecia cu 0,11%, iar Nasdaq cu 0,31%.

După corecțiile abrupte de joi, acțiunile americane au avut o tentativă de revenire în debutul tranzacțiilor de astăzi, pe fondul datelor peste așteptări privind evoluția pieței muncii. Impulsul de apreciere a fost inversat rapid de reluarea vânzărilor pe titlurile companiilor de tehnologie.

În jurul orei 18:30 (ora României), indicele sectorului tech, Nasdaq Composite, se deprecia cu 4,2%, după un declin de aproape 5% joi. Indicele S&P 500 era în coborâre cu 2,68%, iar Dow Jones Industrial Average (DJIA) cu 1,93%.

Acțiunile europene continuă scăderile după ședința \ CITEȘTE ȘI Acțiunile europene continuă scăderile după ședința "roșie" de ieri. Optimism pe bursa de la Madrid datorită unei posibile fuziuni în sectorul bancar

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a consemnat un recul de 1,13%, după un declin de 1,4% joi.

Acțiunile Apple se depreciau cu 5% la ora menționată, la care se adaugă un declin de 8% consemnat ieri. Capitalizarea producătorului iPhone a coborât sub pragul de 2.000 miliarde de dolari depășit, în premieră, la jumătea lunii trecute. Gigantul american a pierdut peste 300 miliarde de dolari din valoarea de piață în ultimele două ședințe.

În același interval, capitalizarea totală a celor mai mari 5 companii americane (Apple, Amazon, Microsoft, Alphabet și Facebook) s-a redus cu 900 miliarde de dolari, potrivit Seeking Alpha.

“Cu siguranță, fluctuațiile mari ale prețurilor nu sunt niciodată confortabile, dar investitorii ar trebui să țină cont de faptul că perioadele de volatilitate ca aceasta nu sunt neobișnuite”, a comentat Mike Loewengart, director general pentru strategia de investiții la E * Trade Financial, citat de Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
vanzari companii tehnologie
corectii
actiuni supraevaluate
s&p 500
nasdaq
apple