Corecții abrupte pe bursa americană, pe fondul reducerii expunerilor pe companiile din tehnologie

Corecții abrupte pe bursa americană, pe fondul reducerii expunerilor pe companiile din tehnologie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 sep 2020

Acțiunile americane se depreciază puternic joi, indicele S&P 500 înregistrând cea mai amplă corecție din ultimele aproape trei luni, în condițiile în care investitorii își reduc expunerile pe titlurile companiilor din tehnologie, considerate supraevaluate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 se deprecia cu 3,65% în jurul orei 20:00 (ora României), cel mai mare declin procentual la nivelul unei ședințe de tranzacționare începând cu prima parte a lunii iunie.

Indicele Nasdaq Composite, axat pe companiile din sectorul tehnologic, era în coborâre cu 5,21%, cel mai abrupt recul după luna martie, pe fondul semnalelor de alarmă privind supraealuarea acțiunilor, dar și al marcării profiturilor de către unii investitori. Dow Jones se deprecia cu 2,83%.

În ziua în care aniversează 6 luni de la listare, acțiunile Norofert au un salt la bursă de 9% după publicarea rezultatelor semestriale și compania ajunge la o capitalizare de 4 ori mai mare decât la intrarea în ring CITEȘTE ȘI În ziua în care aniversează 6 luni de la listare, acțiunile Norofert au un salt la bursă de 9% după publicarea rezultatelor semestriale și compania ajunge la o capitalizare de 4 ori mai mare decât la intrarea în ring

În Europa, indicele pancontinental Stoxx Europe 600 a inversat creșterile din prima jumătate a zilei și a închis în scădere cu 1,40%.

“Sincer, cu cât este mai mare scăderea din sectorul tehnologic, cu atât mai sănătos este pentru piață în general. Piața era supracumpărată, prea multă lume alerga după nume din tehnologie”, a comentat Alex Young, director de investiții la Tactical Alpha, citat de Bloomberg.

Cboe Volatility Index, așa-numit indice al fricii de pe Wall Street, care reflectă așteptările privind volatilitatea indicelui S&P 500, a urcat la cel mai ridicat nivel începând cu luna iulie.

Acțiunile Apple se corectau cu 6,5%, prețul titlurilor Amazon a scăzut cu 5,1%, iar acțiunile Facebook și Alphabet, compania-mamă a Google, se depreciau cu 4,4% și, respectiv 5%.

Titlurile Tesla au suferit un declin de 7,9%, în a treia zi consecutivă de scăderi.

ESMA, autoritatea de supraveghere a piețelor financiare din UE, a avertizat, într-un nou raport, că piețele de capital riscă un nou val de corecții abrupte după revenirea puternică din al doilea trimestru, în condițiile în care performanțele acțiunilor sunt decuplate de la activitatea economică, puternic afectată de pandemia de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa americana
bursa new york
corectii
scadere
companii tehnologie
s&p 500
nasdaq