Venezuela a vândut aur în valoare de 400 milioane de dolari în pofida sancțiunilor internaționale

Venezuela a vândut aur în valoare de 400 milioane de dolari în pofida sancțiunilor internaționale
scris 16 apr 2019

Venezuela a vândut aur în valoare de 400 milioane de dolari, în pofida extinderii sancțiunilor internaționale destinate înghețării activelor acestei țări sud-americane, au declarat pentru Bloomberg două surse din apropierea acestui dosar.

Cantitatea de aur vândută, echivalentă cu aproape nouă tone, se reflectă în rezervele totale de aur și valută ale Băncii Centrale a Venezuelei, care la data de 12 aprilie au scăzut până la 8,6 miliarde dolari, dintre care 5,1 miliarde dolari sunt sub formă de aur, scrie Agerpres.

SONDAJ Peste 84% dintre români vor rămâne acasă de Paște, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor CITEȘTE ȘI SONDAJ Peste 84% dintre români vor rămâne acasă de Paște, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor

Vânzarea unei părți din rezerva de aur înseamnă că președintele Nicolas Maduro a găsit o modalitate pentru a ocoli sancțiunile economice. Maduro a utilizat o mare parte din rezervele Băncii Centrale prin vânzarea de aur către firmele din Emiratele Arabe Unite și Turcia, pe măsură ce sancțiunile au eliminat regimul de la Caracas din sistemul financiar global.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
venezuela
aur