Venezuela a vândut aur în valoare de 400 milioane de dolari în pofida sancțiunilor internaționale

Venezuela a vândut aur în valoare de 400 milioane de dolari în pofida sancțiunilor internaționale
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2019

Venezuela a vândut aur în valoare de 400 milioane de dolari, în pofida extinderii sancțiunilor internaționale destinate înghețării activelor acestei țări sud-americane, au declarat pentru Bloomberg două surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cantitatea de aur vândută, echivalentă cu aproape nouă tone, se reflectă în rezervele totale de aur și valută ale Băncii Centrale a Venezuelei, care la data de 12 aprilie au scăzut până la 8,6 miliarde dolari, dintre care 5,1 miliarde dolari sunt sub formă de aur, scrie Agerpres.

SONDAJ Peste 84% dintre români vor rămâne acasă de Paște, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor CITEȘTE ȘI SONDAJ Peste 84% dintre români vor rămâne acasă de Paște, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor

Vânzarea unei părți din rezerva de aur înseamnă că președintele Nicolas Maduro a găsit o modalitate pentru a ocoli sancțiunile economice. Maduro a utilizat o mare parte din rezervele Băncii Centrale prin vânzarea de aur către firmele din Emiratele Arabe Unite și Turcia, pe măsură ce sancțiunile au eliminat regimul de la Caracas din sistemul financiar global.

viewscnt
Afla mai multe despre
venezuela
aur