VW a atras o cerere de peste trei ori mai mare pentru emisiunea de obligațiuni de 8 miliarde de euro

VW a atras o cerere de peste trei ori mai mare pentru emisiunea de obligațiuni de 8 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2017

Volkswagen a atras o cerere de 25 de miliarde de euro pentru o emisiune de obligațiuni negarantate de 8 miliarde de euro, prima lansată de producătorul auto german după izbucnirea scandalului emisiilor, în septembrie 2015, potrivit unui aranjor al vânzării, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Emisiunea VW include mai multe tranșe de obligațiuni cu scadențe diferite, scrie News.ro.

Grupul a stabilit în final o dobândă cu 0,3 puncte procentuale peste dobânda pe trei luni Euribor pentru obligațiuni de 2,5 miliarde de euro scadente în martie 2019. Inițial, VW promovase dobânda la un nivel de 0,45 puncte peste Euribor.

Volkswagen a lansat o tranșă de obligațiuni de 1,5 miliarde de euro cu maturitate în martie 2021, cu o dobândă de 0,45 puncte peste mid-swap, cu 0,15 puncte sub nivelul anunțat inițial, de 0,6 puncte peste mid-swap.

VIDEO Robot utilitar care face curățenie și gătește, inventat de studenții Universității din Alba Iulia CITEȘTE ȘI VIDEO Robot utilitar care face curățenie și gătește, inventat de studenții Universității din Alba Iulia

O tranșă de obligațiuni de 1,5 miliarde de euro scadente în 2023 a fost lansată cu o dobândă de 0,8 puncte peste mid-swap, cu 0,15 puncte sub nivelul propus de 0,95 puncte peste mid-swap.

Termenii finali ai tranșei de obligațiuni de 2,5 miliarde de euro cu maturitate în 2027 au fost stabiliți la 1,15 puncte procentuale peste mid-swap, după ce aceasta fusese promovată la un plus de 1,3 puncte.

Aranjorii emisiunii sunt Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Mizuho, Societe Generale și UniCredit.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen