Wall Street a închis în creștere, datorită măsurilor de susținere anunțate de Rezerva Federală și alte bănci centrale

Wall Street a închis în creștere, datorită măsurilor de susținere anunțate de Rezerva Federală și alte bănci centrale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2020

Bursa de pe Wall Street a reușit să închisă în creștere joi, după pierderile masive din ultimele zile, susținută de măsurile de stimulare anunțate de Rezerva Federală și alte bănci centrale din lume, pentru a ajuta piețele financiare să facă față impactului economic al pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Nasdaq Compozite a înregistrat performanțe superioare celorlalți indici și a închis în urcare cu 2,3%, susținut de creșterea acțiunilor Amazon.com, Microsoft și Facebook. Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,95%, iar S&P 500 cu 0,47%, scrie News.ro.

Măsurile decise de Guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri, primite pozitiv de antreprenori, dar sunt așteptate în continuare planuri concrete de susținere CITEȘTE ȘI Măsurile decise de Guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri, primite pozitiv de antreprenori, dar sunt așteptate în continuare planuri concrete de susținere

Rezerva Federală a deschis linii swap cu băncile centrale din nouă țări, pentru a se asigura că sistemul financiar dependent de dolar continuă să funcționeze. În ultimele două săptămâni, Fed a redus dobânda de politică monetară aprope de nivelul zero și a oferit credite ieftine de ordinul miliardelor de dolari.

Banca Centrală Europeană a anunțat miercuri seara că va suplimenta achizițiile de obligațiuni suverane cu 750 de miliarde de euro, la circa 1.100 de miliarde de euro în 2020.

Președitnele Donal Trump a declarat joi că va fi de acord ca guvernul să cumpere participații la unele companii, pentru a susține economia. El a mai cerut autorităților de reglementare din sectorul medical să accelereze procesul de autorizare a unor posibile medicamente pentru tratarea COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus.

Casa Albă și-a exprimat și optimismul că pachetul de ajutoare în valoare de sute de miliarde de dolari va fi aprobat de Congres.

Încrederea investitorilor a fost susținută joi și de creșterea cotațiilor petrolului cu până la 25%.

Miercuri seara, proprietarul New York Stock Exchange, Intercontinental Exchange, a anunțat că va închide temporar ringurile bursiere și că începând de săptămâna viitoare tranzacțiile vor avea loc electronic, din cauza epidemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
bursa
actiuni