Moody's se pregătește de o retrogradare în masă a firmelor afectate de coronavirus

Moody's se pregătește de o retrogradare în masă a firmelor afectate de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2020

Agenția de evaluare financiară Moody's a demarat o revizuire globală a ratingurilor atribuite companiilor, în contextul pandemiei de coronavirus și al prăbușirii prețului petrolului, primul val de retrogradări sau avertismente de retrogradări fiind posibil să fie anunțat în zilele următoare, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doi dintre principalii analiști de la Moody's au dezvăluit că agenția a început revizuirea cu cele mai afectate sectoare, precum companii aeriene, firme care oferă croaziere și companii petroliere, însă urmează să extindă analiza, arată Agerpres.

"Derulăm o revizuire globală a ratingurilor afectate de coronavirus", au declarat pentru Reuters directorul de strategie globală, Anne Van Praagh, și directorul asociat pentru analiza companiilor, Christina Padgett. "Până la sfârșitul săptămânii vom avea un număr consistent de decizii de rating", a adăugat Van Praagh, precizând că aceste acțiuni vor afecta grupuri de companii sau sectoare în același fel.

Nicolae Cinteză, director în Direcția Supraveghere din BNR: Capătă amploare riscul de fraudă făcută pe teritoriul României. Acțiune penală DIICOT, cel puțin una dintre bănci pare \ CITEȘTE ȘI Nicolae Cinteză, director în Direcția Supraveghere din BNR: Capătă amploare riscul de fraudă făcută pe teritoriul României. Acțiune penală DIICOT, cel puțin una dintre bănci pare "a fi foarte implicată în a favoriza spălarea de bani"

La începutul acestei săptămâni, Moody's a apreciat că aproximativ 9% din cele 920 de companii din Europa, Orientul Mijlociu și Africa cărora le acordă un rating au o "expunere mare" pe efectele pandemiei de coronavirus iar alte 54% au o expunere moderată. De asemenea, Moody's estimează că aproximativ 16% din cele peste 2.000 de companii din America de Nord cărora le acordă un rating sunt în pericol să le fie revizuit ratingul conform unui scenariu așteptat al unei recesiuni globale.

viewscnt
Afla mai multe despre
moodys
firme
virus
rating