Wall Street a închis în creștere, recuperând pierderile accentuate din ziua precedentă

Wall Street a închis în creștere, recuperând pierderile accentuate din ziua precedentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2021

Acțiunile de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de joi în creștere, recuperând pierderile accentuate din ziua precedentă datorită rezultatelor financiare bune raportate de companii și atenuării temerilor provocate de vânzarea unor investiții pe termen lung de către fondurile de hedging pentru acoperirea plasamentelor de tip short selling, care mizează pe scăderea unor titluri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile unor companii mari, între care Microsoft, Amazon și Alphabet, au susținut cel mai mult indicele S&P 500, la o zi după ce principalii trei indici americani au consemnat cea mai mare scădere procentuală din  ultimele trei luni, scrie News.ro.

Tranzacție surpriză: E-INFRA și-a cedat businessul eolian partenerului german CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: E-INFRA și-a cedat businessul eolian partenerului german

Apple a raportat vânzări și profit trimestrial care au depășit așteptările analiștilor de pe Wall Street. Cu toate acestea, acțiunile Apple au scăzut, după un avans de 7% de la începutul anului.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,99%, S&P 500 cu 0,97%, iar Nasdaq Composite cu  0,5%.

Acțiunile GameStop și AMC Entertainment au scăzut după creșterea semnificativă din ultimele ședințe de tranzacționare, care a șocat piețele. Platforme de tranzacționare precum Robinhood și Interactive Brokers au restricționat tranzacțiile cu acțiunile mai multor companii care au avansat puternic în această săptămână, relaxând îngrijorările legate de extinderea eectului acestor creșteri la nivelul pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
short selling
actiuni