Teraplast intră în indicele BET, care ajunge la 17 companii

Teraplast intră în indicele BET, care ajunge la 17 companii
scris 23 mar 2020

Bursa de Valori București (BVB) a anunțat luni că a extins la 17 numărul de companii care fac parte din indicii BET și BET-Total Return (TR), după ce Comisia Indicilor a aprobat ca producătorul român de materiale de construcții Teraplast (simbol de tranzacționare TRP) să facă parte din componența celor doi indici începând cu data de 23 martie.

BET (Bucharest Exchange Trading index) este primul indice dezvoltat de BVB și reprezintă indicele de referință al pietei locale de capital. Înființat pe 19 septembrie 1997, BET a avut inițial în componența sa un număr maxim de 10 companii timp de aproape două decenii, arată news.ro.

Grupul Teraplast este prezent pe bursa locală prin compania omonimă, care a fost listată la BVB in iulie 2008.

„Includerea companiei Teraplast vine în sensul unei mai bune reprezentări a sectoarelor de pe bursă în indicii BET și BET-TR. Din punct de vedere al investitorilor, instituționali sau de retail, diversificarea sectorială este un element esențial în strategia investițională”, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

PSD vrea să treacă prin Parlament un proiect de lege pentru suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, după modelul Ungariei CITEȘTE ȘI PSD vrea să treacă prin Parlament un proiect de lege pentru suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, după modelul Ungariei

Astfel, începând cu 23 martie 2020, cele 17 companii care face parte din indicii BET și BET-TR sunt: Alro (ALR), Banca Transilvania (TLV), BRD - Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori București (BVB), Conpet (COTE), DIGI Communications N.V. (DIGI), Electrica (EL), Fondul Proprietatea (FP), MedLife (M), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Purcari Wineries (WINE), Romgaz (SNG), Sphera Franchise Group (SFG), TeraPlast (TRP), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL).

BET este primul indice lansat de BVB și include cele mai tranzacționate companii listate pe bursa locală, cu excepția SIF-urilor, iar BET-TR reflectă și dividendele acordate de companiile din BET.

„Suntem într-un moment în care pe piața financiară se văd puține vești bune. Cu toate acestea, noi suntem determinați să servim în continuare interesele acționarilor noștri și ale potențialilor investitori, demonstrând că suntem o companie stabilă, atractivă, lichidă, în care pot avea încredere. Avem resursele necesare atingerii obiectivelor propuse pentru 2020, iar primele luni ale acestui an sunt în parametrii bugetați. Avem experiența să gestionăm situațiile de criză de genul celei pe care o traversăm în prezent pentru că am mai trecut acum 12 ani printr-o criză. Dacă nu se vor închide toate fabricile nealimentare, dupa modelul italian, suntem încrezători că vom ieși mai puternici”, a declarat Alexandru Stănean, director general Teraplast.

Grupul Teraplast este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Grupul TeraPlast a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 972,6 milioane de lei și EBITDA de 91,2 milioane de lei, în timp ce valoarea investitiilor efectuate de grup anul trecut a depășit 98 milioane de lei. Pentru anul 2020, Grupul TeraPlast țintește o cifră de afaceri de 1,25 miliarde lei, în creștere cu 29% față de 2019, și EBITDA de peste 145 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bursa