Wall Street a închis în scădere puternică după ce Trump a anunțat că întrerupe negocierile cu democrații pentru noul program de stimulare economică până după alegeri

Wall Street a închis în scădere puternică după ce Trump a anunțat că întrerupe negocierile cu democrații pentru noul program de stimulare economică până după alegeri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2020

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de marți în scădere puternică, după ce președintele Donald Trump a anunțat că întrerupe negocierile cu palamentarii democrați referitoare la noul program de stimulare a economiei afectate de coronavirus până după alegerile prezidențiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile erau în creștere înainte de anunțul președintelui, dar au trecut pe scădere după comentariile făcute de Trump pe Twitter, scrie News.ro.

BCE: Profitabilitatea băncilor s-a prăbușit în trimestrul doi din 2020 CITEȘTE ȘI BCE: Profitabilitatea băncilor s-a prăbușit în trimestrul doi din 2020

Titlurile au atins un minim al ședinței după tweet-ul președintelui, indicele S&P 500 coborând cu peste 2% de la maximul atins în timpul tranzacțiilor.

”Mare parte din creșterea care a avut loc în ultima săptămână s-a bazat pe speranțele că va fi aprobat noul program de stimulare. Acum vor fi mult mai puține motive să punem banii la lucru înainte de alegeri”, a declarat Robert Phipps, director la Per Stirling Capital Management în Austin, Texas.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în declin cu 1,35%, S&P 500 cu 1,41%, iar Nasdaq Composite cu 1,58%.

Președintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a avertizat marți că redresarea economiei americane este departe de a fi încheiată.

Powell a spus că redresarea internă ar putea să dea înapoi dacă noul coronavirus nu va fi adus sub control, iar creșterea susținută.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
trump
program de stimulare economică