Warren Buffett a investit agresiv în Apple în primul trimestru, ajungând la o deținere de aproape 43 miliarde dolari

Warren Buffett a investit agresiv în Apple în primul trimestru, ajungând la o deținere de aproape 43 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 mai 2018

Berkshire Hathaway, compania de investiții a miliardarului Warren Buffett, și-a majorat puternic participația la Apple în primul trimestru al anului, ajungâng la o deținere din acțiunile producătorului iPhone evaluată la 42,5 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Berkshire a cumpărat 75 milioane de acțiuni Apple în primele trei luni, mărindu-și participația totală la 240,3 milioane de acțiuni, echivalentul a circa 4,74% din acțiunile companiei din Cupertino.

La prețul de referință de joi, cele peste 240 milioane de acțiuni Apple deținute în prezent de Berkshire valorează 42,5 miliarde de dolari.

Apple va lansa serviciul de plăți Apple Pay pe trei noi piețe europene CITEȘTE ȘI Apple va lansa serviciul de plăți Apple Pay pe trei noi piețe europene

De la începutul anului, prețul acțiunilor Apple s-a apreciat cu 5%, după o apreciere de aproape 50% la nivelul anului trecut.

"Este o companie extraordinară. Cred că este de două ori mai profitabilă decât a doua cea mai profitabilă companie din SUA", a spus Buffett pentru CNBC joi, cu două zile înainte de prezentarea rezultatelor trimestriale pentru Berkshire.

Apple a raportat rezultate peste așteptările analiștilor în cel de-al doilea trimestru fiscal (perioada ianuarie-martie 2018), atenuând temerile investitorilor cu privire la încetinirea cererii pentru iPhone.

Compania din Cupertino a obținut venituri de 61,1 miliarde de dolari în trimestrul încheiat în martie, comparativ cu 52,9 miliarde de dolari în perioada similară din 2017 și un profit de 2,73 de dolari pe acțiune, față de așteptările de 2,68 de dolari pe acțiune și în creștere de la 2,1 dolari pe acțiune în urmă cu un an.

Buffett a început să investească puternic în Apple din a doua jumătate a anului 2016, concomitent cu reducerea drastică a participației la IBM. Miliardarul american a recunoscut, de altfel, că pariul pe creșterea acțiunilor IBM nu a fost unul fericit.

“IBM nu a făcut ce eu sau conducerea estimam să facă în urmă cu cinci, șase ani”, a spus el în mai 2017.

Participația Berkshire la IBM s-a redus de la un vârf de circa 80 miloane de acțiuni la puțin peste 2 milioane de acțiuni în decembrie 2017, în valoare totală de circa 300 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
apple
actiuni
investitii
ibm