FOTO Trump negociază vânzarea hotelului său de lux din Washington

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2021

Compania de familie a fostului președinte american Donald Trump este în negocieri avansate cu firma de investiții CGI Merchant Group pentru a-i vinde drepturile asupra unui hotel de lux din Washington, D.C., într-o tranzacție cu o valoare de peste 370 de milioane de dolari, informează The Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Imagini pot fi văzute în material și în GALERIA FOTO

Citând surse din apropierea acestui dosar, The Wall Street Journal susține că CGI Merchant Group negociază preluarea contractului de închiriere pentru The Trump International Hotel Washington, D.C., un hotel de lux amplasat în fostul sediu al Poștei americane, o clădire amplasată la mică distanță de Casa Albă și Capitoliu, arată Agerpres.

Clădirea este deținută de Guvernul federal american dar contractul de închiriere se întinde pe o durată de aproximativ 100 de ani. Sursele precizează că CGI a demarat discuțiile și cu o serie de mari lanțuri hoteliere, inclusiv Waldorf Astoria, o marcă de lux din portofoliul grupului Hilton Worldwide Holdings, pentru eliminarea numelui Trump în favoarea unui alt brand hotelier.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Valoarea tranzacției ar putea să se ridice la aproape 400 de milioane de dolari, adică aproape dublul sumei cheltuite de Trump Organization pentru a transforma fosta clădire guvernamentală într-un hotel de lux, susțin sursele.

Hotelul de lux din Washington, D.C., a fost o bijuterie din portofoliul familiei Trump. În 2012, familia Trump a reușit să devanseze o serie de nume importante din industria hotelieră, inclusiv Marriott International Inc. și Hilton, pentru contractul de închiriere a fostului sediu al Post Office. Potrivit surselor, promisiunea făcută de familia Trump, că va cheltui 200 de milioane de dolari pentru a renova și transforma clădirea din secolul 19 într-un hotel de lux modern, a fost cea mai bună ofertă.

Deschis în 2016, hotelul a devenit un fel de club al Partidului Republican, atrăgând fani, lobby-iști, parlamentari și alte persoane cu legături de afaceri cu administrația Trump. Gradul de frecventare a scăzut după înfrângerea suferită de miliardarul republican la scrutinul prezidențial din noiembrie 2020.

Primești sau nu de la stat voucherul de 100 de lei dacă faci doza 3 de vaccin împotriva COVID-19? CITEȘTE ȘI Primești sau nu de la stat voucherul de 100 de lei dacă faci doza 3 de vaccin împotriva COVID-19?

Un raport al unei comisii parlamentare publicat vineri arată că hotelul a înregistrat pierderi de peste 70 de milioane de dolari de la data inaugurării și până la finalul lui 2020, cifre contestate de Trump Organization. Comisia parlamentară, prezidat de un democrat, a ridicat unele semne de întrebare cu privire la sumele plătite hotelului de o serie de guverne străine în perioada președinției Trump, ceea ce ar putea genera acuzații de conflict de interese. 

FOTO Trump negociază vânzarea hotelului său de lux din Washington

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
hotel