Frații lui Omar Hayssam vând îmbuteliatorul de ape minerale Rio Bucovina către Maspex, proprietarul Tymbark

Frații lui Omar Hayssam vând îmbuteliatorul de ape minerale Rio Bucovina către Maspex, proprietarul Tymbark
scris 13 aug 2015

Grupul polonez Maspex Wadowice, proprietarul Tymbark, a semnat un contract pentru preluarea îmbuteliatorului de ape minerale naturale Rio Bucovina, deținut de frații controversatului om de afaceri sirian Omar Hayssam, prin firma Emparador, înregistrată în Bulgaria.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea aprobării Consiliului Concurenței din România și realizării acțiunii de due diligence.

Tranzacția include, printre altele, cele trei facilități de producție ale Rio Bucovina (localizate în Vatra Dornei, Timișoara și Giurgiu), precum și a brandului “Bucovina”, se arată într-un comunicat al Maspex.

Rio Bucovina deține o cotă de aproape 10% din piața românească a apelor îmbuteliate, fiind al doilea mare jucător ca volum, conform AC Nielsen (date de piață aferente perioadei aprilie-mai 2015).

Grupul Maspex are în portofoliu sucurile pentru copii Tedi, nectarurile și sucurile Tymbark, ciocolata caldă și cappuccino La Festa, ceaiurile instant Ekland, crema pudră  pentru cafea Coffeeta, biscuiții sărați (crackers) și covrigeii (brezels) Salatini.

Grupul a intrat pe piața românească în anul 1996, iar preluarea Rio Bucovina este a treia pe care o realizează în România. În anul 2007, Tymbark Maspex România, parte a Grupului Maspex Wadowice, a achiziționat brandul Arnos, iar în anul 2013 brandurile Salatini și Capollini – biscuiți sărați (crackers) și covrigei (brezels). Activitatea de producție a Tymbark Maspex România este concentrată în Vălenii de Munte.

România reprezintă pentru Maspex o a doua piață ca mărime, după Polonia, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri și al investiților efectuate, cât și ca putere de cumpărare.

“Pe piața apelor minerale nu am fost prezenți până acum, iar aceasta este o categorie care se află în creștere. În prezent, segmentul apelor minerale ocupă o cotă de 50% din piața băuturilor nealcoolice din România. Comparativ, piața băuturilor răcoritoare reprezintă 10%. Brandul Bucovina va crește semnificativ competitivitatea noastră și va consolida poziția companiei pe piața românească. Preluarea Rio Bucovina de către Grupul Maspex Wadowice va reprezenta cea mai importantă achiziție realizată în România de către Maspex”, a declarat Krzysztof Pawiński, Președintele Consiliului de Adminstrație al Grupului Maspex Wadowice.

Mai multe detalii privind această preluare vor fi furnizate după obținerea aprobării Consiliului Concurenței din România, precizează Maspex.

Grupul Maspex Wadowice este una dintre cele mai mari companii din Europa Centrala și de Est pe segmentul produselor alimentare, cu afaceri de aproape 800 de milioane de euro. Brandurile Maspex ajung în peste 50 de țări din toată lumea.

Rio Bucovina a fost înființată în anul 2006, care are ca obiect principal de activitate îmbutelierea apei minerale naturale Bucovina și producția băuturilor răcoritoare Rio.

Acționarul Rio Bucovina este o companie înregistrată în Bulgaria, Emparador, ai cărei proprietari sunt Mukhles și Mahmoud Omar, frații controversatului om de afaceri Omar Hayssam.

viewscnt
Afla mai multe despre
tymbark
bucovina
achiziție