Grecia, cu sute de mii de turiști ruși și ucraineni pierduți, cheamă românii în vacanță. "Thassos, aproape o insulă românească"

Grecia, cu sute de mii de turiști ruși și ucraineni pierduți, cheamă românii în vacanță. "Thassos, aproape o insulă românească"
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2022

Grecia este cea mai solicitată destinație externă pentru turiștii români. Georgios Stafylakis, directorul biroului din România al Organizației Naționale a Turismului din Grecia, a declarat într-un interviu pentru News.ro că se așteaptă ca mai mulți turiști din România să viziteze Grecia în acest an. Asta după ce anul 2021 a fost un an foarte afectat de pandemie, când s-a înregistrat o scădere de aproximativ 50% a numărului turiștilor români din Grecia, comparativ cu 2019. Cea mai vizitată zonă de coastă de pe continent este Halkidiki, iar cea mai vizitată insulă este Thassos. Alte destinații insulare preferate de turiștii români sunt Creta, Lefkada, Rodos, Samothraki, Evia, Skiathos, Zakynthos, Corfu, Limnos, Mykonos, Santorini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent a fost relatat că Grecia mizează pe un sezon turistic mai bun decât cel de anul trecut, dar a pierdut sute de mii de turiști ruși și ucraineni care de mai mulți ani inundau insulele și stațiunile din nordul țării.

”Grecia a anunțat oficial deschiderea sezonului turistic 2022 de la 1 martie. Zboruri internaționale cu turiști din Europa și SUA sosesc pe aeroporturile grecești de la jumătatea lunii martie. Turiștii români au început să viziteze și Grecia, sunt multe rezervări de Paște atât cu zboruri aeriene cât și cu programe de autobuze. Sezonul turistic în Grecia a început, suntem bucuroși să-i primim pe prietenii noștri români și să sărbătorim împreună Paștele Ortodox”, a declarat Georgios Stafylakis, directorul biroului din România al Organizației Naționale a Turismului din Grecia, pentru News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

2019 a fost ultimul an „normal”, peste un milion de turiști români au vizitat Grecia, spune el.

2020 a fost primul an de pandemie, care a cauzat probleme uriașe turismului din întreaga lume. S-a înregistrat o scădere majoră de circa 80% a turiștilor români care au vizitat Grecia.

Anul 2021 a fost și el un an foarte afectat de pandemie, comparativ cu 2019, s-a înregistrat o scădere de aproximativ 50% a numărului turiștilor români în Grecia. Dar conform statisticilor se pare că românii s-au bucurat atât de mult de vacanțele în Grecia încât și-au prelungit șederea cu 2-3 zile.

PERSONALUL DE LA FRONTIERA CU GRECIA VA FI SUPLIMENTAT

”Ne așteptăm ca mai mulți turiști din România să viziteze Grecia în 2022. Pandemia este aproape de sfârșit, prețurile în Grecia rămân foarte rezonabile chiar și după consecințele economice ale războiului din Ucraina, varietatea ofertelor de la turoperatorii români, companiile aeriene și hotelieri este mai bună decât în oricare alt an. De asemenea, condițiile pentru călătoriile individuale, pentru cei care călătoresc în Grecia cu mașina, vor fi mult mai bune. Ministrul grec al Turismului a anunțat că personalul de la intrările de frontieră va fi majorat cu până la 50% pentru a accelera procedurile și pentru a reduce timpul de așteptare”, a adăugat Georgios Stafylakis.

Într-o întâlnire recentă a miniștrilor transporturilor din Grecia și Bulgaria s-a decis cooperare pentru a facilita trecerea granițelor la Kulata-Promachonas și Makaza-Nymfea și au anunțat, de asemenea, redeschiderea pasajului mai mic de frontieră la Zlatograd- Thermes (Xanthi).

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

THASSOS, APROAPE O ”INSULĂ ROMÂNEASCĂ”

Biroul din România al Organizației Naționale a Turismului din Grecia a fost înființat în 2008 în contextul unui acord bilateral dintre Grecia și România.

”Românii iubesc Grecia pentru că le este o țară foarte familiară, avem atât de multe lucruri în comun. De asemenea, este cea mai apropiată și cea mai frumoasă destinație de vară pentru români, cu prețuri foarte rezonabile pentru toate categoriile de călători. Fie că alegeți vacanțe de lux, fie pentru buget, experiența vacanțelor de vară în Grecia este uimitoare. Grecia este o destinație pentru toate buzunarele (bugetele). Mulți dintre prietenii mei români îmi spun că Grecia nu are nevoie de publicitate în România pentru că românii știu deja totul despre Grecia. Este adevărat că românii sunt foarte familiarizați cu Grecia și că se simt ca acasă de fiecare dată când vizitează Grecia (Thassos este aproape o insulă românească, nu?), dar cred că există destinații frumoase în Grecia pe care românii nu le-au descoperit încă pe deplin. În Grecia există o varietate de destinații și experiențe turistice, nu doar pentru sezonul de vară, ci și pentru toamnă și iarnă”, a mai spus el.

Colaborarea cu companii, organizații, instituții din sectorul public sau privat din România a fost întotdeauna excelentă, mai spune Georgios Stafylakis.

”Grecii și românii sunt „croiți din același material”, după cum se spune, avem multe asemănări și am fost prieteni adevărați de-a lungul istoriei noastre. Suntem creativi și eficienți atunci când lucrăm pe cont propriu, dar devenim și mai buni atunci când colaborăm”, mai spune el.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
vacanta