Agro TV: Ce planuri are ministrul Chesnoiu cu Casa de Comerț Unirea și cine e noul director

Agro TV: Ce planuri are ministrul Chesnoiu cu Casa de Comerț Unirea și cine e noul director
scris 21 apr 2022

Epopeea ”Casa de Comerț Unirea” continuă! După ce proiectul început de Petre Daea a fost pus aproape pus pe butuci de fostul ministru al agriculturii, Adrian Oros, actualul șef de la MADR anunță revenirea acestui proiect cu forțe proaspete.

În interviul acordat realizatorului Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Agricultura la Raport”, la Agro TV, ministrul Adrian Chesnoiu a explicat care este viziunea pe care vrea să o implementeze la Casa de Comerț Unirea, dar și cine o va conduce.

VIDEO Ministrul Finanțelor nu vede ce relevanță ar avea că masa de Paște este de 1 leu sau 1.000 de lei CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Finanțelor nu vede ce relevanță ar avea că masa de Paște este de 1 leu sau 1.000 de lei

”Acolo, cred că a fost mai mult o atenție sporită spre a derula anchete decât de a-și pune în aplicare obiectul principal pentru care a fost constituită. În condițiile actuale, după ce toată lumea a realizat rolul vital al agriculturii în arhitectura unui stat, ați văzut că presiunea din partea fermierilor și așteptările lor de a avea instrumente de sprijin din partea statului necesită o astfel de entitate. Evident, nu cu o activitate așa cum a fost până acum, ci pusă pe niște fundamente sănătoase. Să fiți siguri că toți cei care vor face parte din conducerea executivă a Casei Unirea vor avea indicatori de rezultat care trebuie atinși. Această casă trebuie să fie un integrator de soluții pentru micii fermieri, care să construiască acele platforme de colectare a legumelor sau a fructelor din marile bazine. În momentul în care noi discutăm, am ajuns la concluzia că este nevoie de această Casă și ea trebuie să fie un actor important în piață, astfel încât să realizăm reglajele în anumite momente în care apar perturbări în comerțul cu produse agroalimentare. (…) Dacă ajungeam la concluzia că nu o să pot realiza ceea ce îmi propun cu această Casă, o închideam. Abia ieri am reușit să facem numirea prin consiliul de administrația a directorului general al Casei Unirea. Este un om care a lucrat în business, experiență în zona de afaceri și cel mai important lucru este că nu are afaceri în agricultură. A fost o condiție de bază pe care am impus-o. Numele lui este Codruț Semănaru”, a precizat ministrul agriculturii pentru AGRO TV.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Conform G4Media, Codruț Marius Semănaru a lucrat exclusiv în mediul privat, ca manager al unor companii cu activitate în logistică și agricultură, printre care Bristol Logistic, și este finul lui Rareș Mănescu și al Ramonei Mănescu, foști lideri PNL apropiați de grupul de la Monaco. Rareș Mănescu a fost primar al Sectorului 6, iar Ramona Mănescu – ministru al Transporturilor și ministru al Afacerilor Externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa de comerț unirea
adrian chesnoiu