Grupul AFI își ridică veniturile pe piața locală. România - al doilea generator de venituri

Grupul AFI își ridică veniturile pe piața locală. România - al doilea generator de venituri
scris 23 nov 2018

Grupul AFI Europe a raportat venituri totale operaționale de 52,6 milioane de euro din activele generatoare de venit din România, în creștere cu aproape 7% față de perioada similară a anului trecut.

Din veniturile totale, 38,9 milioane de euro reprezintă venituri brute din chirii, iar 13,5 milioane de euro cumulează veniturile din service charge (venituri din administrarea proiectelor deținute).

România este al doilea generator de venituri pentru AFI Europe, după Cehia, unde grupul a raportat venituri totale de 63,5 milioane de euro. AFI mai este prezent în Serbia, Polonia și Bulgaria.

1 Decembrie scumpește de 4 ori cazarea în Alba Iulia și umple aproape toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 kilometri CITEȘTE ȘI 1 Decembrie scumpește de 4 ori cazarea în Alba Iulia și umple aproape toate hotelurile și pensiunile pe o rază de 100 kilometri

AFI Europe deține în România centrul comercial AFI Palace Cotroceni, cel mai mare din România, evaluat în iunie la 545,5 milioane de euro. De asemenea, compania mai are în portofoliu complexul de birouri AFI Park, din apropierea AFI Palace Cotroceni, evaluat la 175 milioane de euro, precum și mall-ul AFI Ploiești, cu o valoare de piață de 68,5 millioane de euro.

AFI a finalizat în acest an dezvoltarea primei faze (22.000 metri pătrați) a unui  nou proiect de birouri din București – AFI Park Tech, aceasta fiind evaluată la 29 milioane de euro și reclasificată din investiție aflată în dezvoltare în investiție.

Planurile companiei vizează extinderea proiectelor AFI Cotroceni și AFI Park pentru care a cumpărat 43.000 metri pătrați de teren. Acesta permite dezvoltarea a 100.000 metri pătrați de spații rezidențiale, retail și birouri. De asemenea, Grupul analizează achiziția unui teren adiacent de 3.450 metri pătrați tot în apropierea AFI Cotroceni.

AFI Europe, care este present în România din 2005, mai deține proiectul mixt de retail și birouri AFI Brașov, care se va deshide în 2019 și complexul rezidențial AFI City.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
afi europe
venituri