Huawei vrea să-și lanseze propriul asistent digital la nivel global

Huawei vrea să-și lanseze propriul asistent digital la nivel global
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 nov 2018

Producătorul chinez Huawei și-a anunțat intențiile de lansare la nivel global a propriului asistent virtual folosit în prezent doar în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Puțini din afara Chinei știu că Huawei are un asistent virtual, asemenea mult mai cunoscutelor Siri, Google Assistant sau Alexa. Acesta se numește Xiaoyi și nu trebuie confundat cu rivalul Xiaomi.

Xiaoyi știe deocamdată doar limba chineză, motiv pentru care a fost folosit doar pe dispozitivele comercializate pe plan local ale celui de-al doilea producător de smartphone-uri din lume după volum.

Acest lucru s-ar putea schimba în curând. Conform șefului diviziei Consumer Business a celor de la Huawei, Richard Yu, compania chineză va integra asistentul digital Xiaoyi și pe telefoanele vândute la nivel global.

Allview semnează cu Google și devine jucător pe piața Smart TV cu Android CITEȘTE ȘI Allview semnează cu Google și devine jucător pe piața Smart TV cu Android

Acesta a evitat să spună și ce limbi vor fi suportate, însă este sigur de presupus că Xiaoyi va ști cel puțin limba engleză la momentul lansării globale.

În prezent, telefoanele Huawei găzduiesc atât Google Assistant, cât și Amazon Alexa. Interesant este că Yu spune că parteneriatele cu Google respectiv Amazon vor continua, ceea ce înseamnă că Xiaoyi ar putea conviețui alături de acestea.

Trei asistenți digitali pe un singur telefon nu reprezintă cea mai bună veste pentru utilizatori. Chiar dacă folosesc în mod frecvent un asemenea produs, pentru utilizatori tot rămân două servicii nefolositoare care vor consuma resursele limitate de energie ale smartphone-urilor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
asistent digital