Grupul de brokeraj XTB a realizat în trimestrul 3 un profit net consolidat de 15,4 milioane euro

Grupul de brokeraj XTB a realizat în trimestrul 3 un profit net consolidat de 15,4 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2020

Grupul de brokeraj XTB a realizat un profit net consolidat de 15,4 milioane euro în trimestrul 3 al anului, de patru ori mai mare comparativ cu un profit de 3,6 milioane euro în 2019, în timp ce veniturile consolidate s-au dublat la 31,4 milioane euro. Grupul a anunțat totodată că va demara activitățile operaționale odată cu începutul anului 2021 într-o țară asiatică și plănuiește, de asemenea, să înceapă operațiunile în Africa de Sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În trimestrul 3 2020, XTB a generat un profit net consolidat de 15,4 milioane euro, comparativ cu un profit de 3,6 milioane euro în 2019. Veniturile consolidate au crescut la 31,4 milioane euro (trimestrul 3 2019: 14,1 milioane euro), în timp ce cheltuielile operaționale s-au ridicat la 13,5 milioane euro (trimestrul 3 2019: 10,10 milioane euro). Grupul XTB a atras peste 21.000 de clienți noi, comparativ cu 10.000 anul trecut (creștere anuală de 110,9%)”, a anunțat grupul.

Tranzacție: Grupul german Tchibo Coffee Service preia firma Partener Coffee Service, cu 13 cafenele sub brandul The Coffee Shop CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul german Tchibo Coffee Service preia firma Partener Coffee Service, cu 13 cafenele sub brandul The Coffee Shop

Numărul mediu de clienți activi a fost cel mai mare din istoria grupului și s-a ridicat la 55.760, mai mare cu 98,2% față de perioada corespunzătoare din 2019, scrie News.ro.

„Al treilea trimestru al anului 2020 a fost caracterizat de o volatilitate mai scăzută decât prima jumătate a anului. Mai mult, a inclus perioada de vacanță, perioadă în care de regulă piețele financiare sunt mai calme și în privința activității clienților noștri. În ciuda acestui fapt, am obținut rezultate foarte bune - atât în ​​ceea ce privește profitul, cât și clienții noi. O bază stabilă de clienți în creștere trimestrială ne va permite nu numai să ne consolidăm poziția pe piața globală, ci să constituim și dezvoltarea ulterioară a companiei. Obiectivul nostru este să dobândim în medie 30.000 de clienți noi în fiecare trimestru anul viito”, a declarat președintele consiliului de administrație al XTB, Omar Arnaout.

XTB implementează totodată o strategie de construire a unui brand global.

”Deși în cel de-al treilea trimestru al anului 2020 Polonia rămâne cea mai mare țară din grup în ceea ce privește veniturile (34,5% din veniturile grupului XTB au fost venituri generate pe piața poloneză), Consiliul de Administrație al grupului își propune să creeze un cadru juridic și organizatoric la sfârșitul anului 2020 pentru demararea activităților operaționale odată cu începutul anului 2021 într-o țară asiatică. XTB plănuiește, de asemenea, să înceapă operațiunile în Africa de Sud, totuși, din cauza condițiilor și formalităților legale locale complexe, Consiliul de Administrație nu este în prezent în măsură să indice data preconizată a operațiunilor de înființare pe această piață”, arată grupul.

XTB oferă în prezent investiții în peste 2.000 de acțiuni cu deținere listate la 16 dintre cele mai mari burse din lume, inclusiv Bursa din New York, Bursa din Londra, Bolsa de Madrid spaniolă, German Börse Frankfurt și Bursa din Varșovia. Pe lângă Acțiuni, XTB oferă peste 200 de ETF-uri ce includ mărfuri, imobiliare și obligațiuni. Clienții XTB au acces la un total de 4.500 de instrumente financiare.

Grupul XTB este constituit din mai multe companii printre care se numără și unul dintre cei mai mari brokeri de FX & CFD, listați la bursă, din lume. Entitățile grupului XTB sunt reglementate de cele mai importante autorități de supraveghere din lume, inclusiv FCA, CySEC, KNF, ASF. Din anul 2012 și până în prezent Grupul XTB s-a extins pe 12 piețe majore din Europa, America Latină și Asia și a atras peste 200.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
xtb
brokeraj