Grupul german Merck a obținut acordul UE pentru un medicament destinat sclerozei multiple

Grupul german Merck a obținut acordul UE pentru un medicament destinat sclerozei multiple
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2017

Compania farmaceutică germană Merck a obținut vineri acordul Comisiei Europene pentru medicamentul Mavenclad, destinat tratării sclerozei multiple, transmie MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Merck anticipează că medicamentul va fi disponibil în Germania și Marea Britanie cel mai devreme în spetembrie și a anunțat că intenționează să ceară acordul autorităților de reglementare din alte țări, inclusiv din Statele Unite, arată news.ro.

Mavenclad, cu o concentrație de 10mg, este utilizat pentru tratarea recidivelor de scleroză multiplă.

EXCLUSIV Globalworth Campus a fost propus de România la Bruxelles ca sediu al Agenției Europene pentru Medicamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Globalworth Campus a fost propus de România la Bruxelles ca sediu al Agenției Europene pentru Medicamente

Comitetul European pentru Produse Medicale destinate Consumului Uman a recomandat aprobarea tratamentului în iunie, potrivit companiei.

Peste 700.000 de oameni sunt afectați de scleroză multiplă în Europa și nu există un tratament disponibil, a arătat Merck.

viewscnt
Afla mai multe despre
merck
medicamente