Grupul italian Leonardo și consorțiul german KNDS au format o alianță strategică pentru o nouă generație de tancuri

Grupul italian Leonardo și consorțiul german KNDS au format o alianță strategică pentru o nouă generație de tancuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2023

Grupul italian de apărare și aerospațial Leonardo și consorțiul franco-german KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) au format ”o alianță strategică” pentru a construi o nouă generație de tancuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Scopul este de a crea un Grup de Apărare cu adevărat european și, în plus, de a coopera mai strâns în domeniul electronicii terestre”, au spus cele două companii într-un comunicat comun, scrie News.ro

EXCLUSIV Tranzacție - Gigantul Highlander Partners a preluat Monza Cardio CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Gigantul Highlander Partners a preluat Monza Cardio

Leonardo și KNDS vor lucra ”la dezvoltarea viitoarei generații de platforme de vehicule blindate, inclusiv Main Ground Combat System (MGCS)”, se arată în comunicat.

O sursă implicată în discuții a declarat pentru Reuters că o scrisoare de intenție pentru înființarea unei asociații mixte a fost semnată la Ministerul Apărării din Italia, adăugând că colaborarea ”ar putea varia de la o cooperare liberă până la integrarea părții militare a Leonardo în KNDS”.

O altă sursă cu informații despre acest lucru a declarat luna trecută pentru Reuters că Italia nu va avea mai mult de 20% la o societate mixtă care ar putea fi înființată pentru a construi o nouă generație de tancuri europene.

Leonardo și KNDS au declarat că au semnat, de asemenea, un acord pentru dezvoltarea, fabricarea și întreținerea în comun a tancurilor pentru armata italiană, pe baza actualului model german Leopard 2.

Reuters a relatat în iulie că Italia plănuia să cumpere 125 de tancuri Leopard 2.

Revista germană Spiegel a fost prima care a scris despre noua alianță, indicând că va gestiona contracte de armament în valoare de aproape 50 de miliarde de euro și ar implica înființarea unui nou centru de producție pentru Leopard în Italia.

DECIZIE Guvernul a majorat punctul de amendă pentru contravențiile de circulație CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul a majorat punctul de amendă pentru contravențiile de circulație

În declarația lor, Leonardo și KNDS au confirmat că urmăresc ”să creeze noi capacități de producție și dezvoltare în Italia și să le folosească pentru viitoare proiecte europene și de export”.

Ministerul italian al Apărării a refuzat să comenteze articolul publicat de Spiegel.

În noiembrie, CEO-ul Leonardo, Roberto Cingolani, a declarat că compania sa vrea să se concentreze pe alianțe europene și să creeze ”giganți” regionali și a indicat că se află în discuții avansate pentru a se alătura programului german de tancuri Leopard.

viewscnt
Afla mai multe despre
leonardo
knds
tancuri