Grupul japonez Makita - un nou transfer substanțial spre România

Grupul japonez Makita - un nou transfer substanțial spre România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 20 nov 2019

Reprezentanța în România a grupului japonez Makita, producător de scule electrice, a primit un nou transfer substanțial, de peste 94 milioane lei, sub formă de majorare de capital, după ce în vara anului trecut a fost subiectul celei mai mari subscrieri de capital efectuate de un investitor străin, în luna iunie. Compania construia atunci o nouă linie de producție în județul Ilfov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În urma acestei majorări, capitalul social al companiei a urcat de la 638,2 milioane de lei la 732,9 milioane lei.

Asociatul unic al firmei este societatea Kabushiki Kaisha Makita, cu sediul social în Japonia.

EXCLUSIV FOTO Recuperatorul de credite APS propune un proiect futurist cu sute de apartamente în locul fostei fabrici Frigotehnica, cumpărată de Roca, al cărei teren a fost preluat în contul unei datorii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Recuperatorul de credite APS propune un proiect futurist cu sute de apartamente în locul fostei fabrici Frigotehnica, cumpărată de Roca, al cărei teren a fost preluat în contul unei datorii

Compania deține o fabrică la Brănești, județul Ilfov, iar în luna mai a anului trecut a început construcția unei noi capacități de producție, investiție de 50 de milioane de euro. Makita produce în România 350.000 de mașini electrice pe lună (diverse tipuri de flexuri, drujbe, bormasini, fierăstraie etc).

Anul trecut, Makita EU a avut o cifră de afaceri de 1,2 miliarde lei (de la 721 milioane de lei în 2017, atunci în creștere cu 43% față de 2016) și un profit net de 105,8 milioane lei (77 milioane lei în anul precedent), cu peste 1.430 de angajați.

EXCLUSIV FOTO Francezii de la Auchan deschid primul lor hotel în România. Din multitudinea de lanțuri internaționale au ales un brand românesc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Francezii de la Auchan deschid primul lor hotel în România. Din multitudinea de lanțuri internaționale au ales un brand românesc

Corporația japoneză Makita este printre cele mai mari companii în producția și furnizarea de scule electrice profesionale, scule pneumatice și mașini pentru păduri, parcuri și grădini. Prin cele trei mărci promovate (Makita, Dolmar și Maktec), holdingul este prezent pe cinci continente și asigură producția destinată pieței globale. Producția se realizeaza în fabricile situate în Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, România, Brazilia și Germania.

Makita România a fost fondată în 2000 ca unic reprezentant pe piața din România al Corporației Makita, distribuția pe piața românească realizându-se prin intermediul unei rețele de peste 200 de parteneri.

viewscnt
Afla mai multe despre
makita
majorare capital
investiție