Grupul UTI estimează o cifră de afaceri de 100 milioane euro în al 32-lea an de activitate

Grupul UTI estimează o cifră de afaceri de 100 milioane euro în al 32-lea an de activitate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 5 oct 2022

Pe 5 octombrie 2022, Grupul UTI aniversează 32 de ani de la prima tranzacție comercială și marchează, cu această ocazie, intrarea în al treilea ciclu de creștere din istoria sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o perioadă marcată de stagnare și de probleme de imagine, grupul a fost reorganizat cu scopul de a se adapta mai bine la contextul economic actual și de a consolida încrederea clienților în capabilitățile sale umane și tehnologice. Astfel, s-a trecut de la organizarea într-o companie “mare” la o structură formată din 6 companii mai mici, dar mai agile, cu o identitate mult mai clar definită și cu o abordare mai bine orientată spre client. Altfel spus, UTI este în prezent atât o companie “mare” în ansamblul grupului, cât și o firmă “mică”, în proximitatea clientului, prin cele 6 societăți specializate.

Această schimbare reflectă evoluția către o a treia etapă de dezvoltare a grupului, una în care accentul va fi pus pe implementarea și respectarea unor principii sănătoase de integritate și de guvernanță corporativă, pe gestionarea eficientă a riscurilor, precum și pe explorarea unor noi domenii de business, care să ducă la diversificare și creștere sustenabilă.

Anul acesta estimăm o cifră de afaceri în creștere cu aproximativ 15% față de anul trecut, ajungând la 100 milioane euro, cifră pe care o realizăm cu peste 1300 de angajați în București și în cele 8 regiuni. Companiile membre ale Grupului UTI implementează servicii, soluții și proiecte complexe pentru diverse domenii vitale pentru comunitate: infrastructură și inginerie civilă, e-guvernare, securitate fizică și informatică, servicii de încredere și de identitate electronică (semnătura electronică, marca temporală, certificate SSL), mobilitate urbană și interurbană, sisteme pentru apărare, mediu și sănătate.

Trecerea în acest nou ciclu de creștere nu ar fi fost posibilă fără contribuția determinantă a noii echipe manageriale, precum și a talentelor și competentelor tehnice și economice care au rămas sau care s-au alăturat echipei UTI în ultimii ani. UTI a fost și rămâne o școală care oferă provocări tehnologice deosebite tinerelor talente, dându-le posibilitatea specializării și afirmării în domenii de vârf. Având inovația ca principal motor de dezvoltare, cu realizări de excepție în domeniul cercetării, Grupul UTI se înscrie printre cele mai creative companii din România, deținând proprietate intelectuală într-un volum impresionant. Menționăm sute de inovații, produse și soluții proprii, precum și mai multe patente internaționale, inclusiv singurul patent în domeniul matematicii fundamentale înregistrat de România în SUA.

Cu proiecte implementate în peste 15 țări, nu puțini sunt clienții care lucrează continuu cu UTI, unii dintre aceștia chiar de peste 20 de ani. Grupul are o bază de clienți diversificată și stabilă, formată în proporție echilibrată atât din clienți instituționali, cât și din corporații și clienți privați.

viewscnt
Afla mai multe despre
uti
afaceri