Guvernul pregătește granturi pentru jucătorii din industria de spectacole

Guvernul pregătește granturi pentru jucătorii din industria de spectacole
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2020

Guvernul are în vedere acordarea unor granturi pentru jucătorii din industria de spectacole, afectată, la rândul său, de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pe viitor, industria de spectacole fiind profund afectată și făcând parte din activitățile în continuare închise parțial din cauza crizei din sănătate legate de coronavirus, avem în vedere acordarea unor granturi pentru această industrie în funcție de numărul de angajați - o mie de euro pentru fiecare angajat pentru capital de lucru, iar pentru PFA-uri sau organizați sub formă de micro-întreprinderi fără angajați, cu unul sau mai mulți acționari, de asemenea să se ofere granturi de lucru, astfel încât să poată să depășească această perioadă în care activitatea le-a fost suspendată", spune vicepremierul Raluca Turcan, citată de Agerpres.

De asemenea, vicepremierul a arătat că a fost reglementat statutul biletelor deja vândute și al contractelor făcute pentru marile evenimente culturale.

EXCLUSIV Cel mai bogat israelian pregătește construcția unui hotel de patru stele în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai bogat israelian pregătește construcția unui hotel de patru stele în nordul Bucureștiului

"Pentru organizatorii de evenimente, pentru industria marilor spectacole, până în momentul de față am reglementat prin Ordonanța 70 statutul biletelor deja vândute și al contractelor făcute pentru marile evenimente culturale, în sensul în care biletele care nu mai pot fi folosite la un spectacol care s-a anulat, dacă acesta nu se organizează până la finalul anului viitor, ele pot fi folosite pentru un alt eveniment creat de aceiași organizatori. Dacă nici acele evenimente alternative nu se realizează, atunci după 30 de zile de la momentul expirării evenimentului contramandat, începe returarea banilor pentru biletele cumpărate", a mai afirmat Turcan.

viewscnt
Afla mai multe despre
spectacole
cinema
festival
grant