EXCLUSIV Tranzacție surpriză: Therme a cumpărat o agenție de turism

EXCLUSIV Tranzacție surpriză: Therme a cumpărat o agenție de turism
Liviu Iancu
Liviu Iancu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 29 apr 2020

Centrul de relaxare și wellness Therme, unul dintre cele mai mari din Europa, a cumpărat o agenție de turism prin care să organizeze deplasarea propriilor angajați în străinătate, în interes de serviciu, precum și vizite ale partenerilor săi, români sau străini. Tranzacția a fost parafată de grupul austriac Therme Group și subsidiara sa din România, Therme București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Agenția preluată este Kai Tour, cu sediul în București, controlată până la acest moment de gălățeanul Eduard-Romulus Goean. În urma tranzacției, grupul austriac a preluat 79,9% din acțiuni, iar Goean a rămas cu un pachet de 20%, restul de 0,004% aparținând Therme București.

"Firma Kai Services Club SRL, achiziționată de Therme în luna ianuarie 2020, este deținătoarea unei licențe de turism Kai Tour, agenție de tip turoperator. Agenția va răspunde nevoilor interne ale companiei în ceea ce privește transportul și cazarea personalului și partenerilor Therme și va urmări optimizarea cheltuielilor ocazionate de acestea", au spus reprezentanții complexului de agrement pentru Profit.ro.

EXCLUSIV LISTA Efect dur al coronavirus - 50% dintre hotelurile din România se închid: celebrul Iaki al lui Hagi, Ramada Parc, Aro Brașov, Rozmarin, International Sinaia. Concedieri masive CITEȘTE ȘI EXCLUSIV LISTA Efect dur al coronavirus - 50% dintre hotelurile din România se închid: celebrul Iaki al lui Hagi, Ramada Parc, Aro Brașov, Rozmarin, International Sinaia. Concedieri masive

Firma care operează agenția de turism este prezentă pe piață din 2010. În 2018, conform ultimelor date raportate, a avut afaceri de puțin peste 1 milion de lei și un profit net de 12.463 lei, cu 5 angajați.

În ceea ce privește facilitarea acccesului la Therme București pentru vizitatorii din țară și din străinătate, Therme colaborează cu agenții de turism care oferă pachete complete cu cazare în București și acces în cadrul Therme.

Centrul de relaxare și wellness construit greenfield din Europa a atras, în cei 4 ani de la lansare, peste 4 milioane de vizitatori.

EXCLUSIV Moștenitorii lui Marcel Bărbuț intră pe piața imobiliară, după vânzarea Adeplast către Sika CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Moștenitorii lui Marcel Bărbuț intră pe piața imobiliară, după vânzarea Adeplast către Sika

Conform ultimelor date, Therme Nord București SRL și-a majorat substanțial profitul în 2018, triplându-și practic câștigul net comparativ cu 2017, de la 2,8 milioane lei la 8,9 milioane lei, după pierderile de circa 20,3 milioane lei din 2016, primul an de funcționare.

Profit.ro a anunțat în octombrie 2018 că proprietarii Therme au intrat și pe piața de dezvoltare imobiliară, pregătind un bloc.

viewscnt
Afla mai multe despre
therme
agentie turism
achizitie