Immofinanz consideră inadecvat prețul oferit de Starwood Capital pentru 5% din acțiuni. Conducerea companiei recomandă acționarilor să respingă oferta

Immofinanz consideră inadecvat prețul oferit de Starwood Capital pentru 5% din acțiuni. Conducerea companiei recomandă acționarilor să respingă oferta
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2018

Conducerea executivă a companiei imobiliare Immofinanz recomandă acționarilor să nu accepte oferta publică de preluare a 5% din companie inițiată de grupul Starwood Capital, considerând că prețul oferit de 2,1 euro pe acțiune nu este ”adecvat”. În același timp, reprezentanții CA IMMO, pentru care Starwood Capital a făcut de asemenea o ofertă de preluare, dar a 26% din acțiuni, s-au abținut de la a face recomandări acționarilor în ceea ce privește acceptarea sau respingerea ofertei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

SOF-11 Starlinght, o subsidiară a fondului American de investiții Starwood Capital Group a făcut la finele lunii martie o ofertă de preluare a 26% din acțiunile austriece CA Immo, care deține active de aproape 300 milioane de euro în București, și a 5% din Immofinanz, cu active de peste 800 milioane de euro în România.

”Conducerea executivă a Immofinanz recomandă acționarilor să nu accepte oferta de preluare parțială a până la 5% din Immofinanz la prețul de 2,10 euro pe acțiune… Prețul oferit nu este adecvat…Prețul este cu 26,6% mai mic decât cel al valorii activului net pe acțiune (2,86 euro la 31 decembrie 2017) și cu doar aproximativ 4,6% mai mare decât prețul la care acțiunile Immofinanz au fost cotate la închiderea ședinței de tranzacționare din ziua anunțului ofertei de preluare”, se arată într-un anunț al Immofinanz.

Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,47%, un nou record al ultimilor trei ani și jumătate CITEȘTE ȘI Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,47%, un nou record al ultimilor trei ani și jumătate

Immofinanz este  unul dintre cei mai importanți investitori imobiliari din România, cu 20 de proiecte deținute – clădiri de birouri și centre comerciale, precum și aproximativ 100 de hectare de teren.

În ceea ce privește oferta de preluare a 26% din CA Immo, Starwood Capital este dispus să plătească 27,5 euro pe acțiune.

”După o examinare profundă a tuturor elemenelor relevante, conducerea și consiliul de supraveghere au decis să nu recomande în mod expres acceptarea sau respingerea ofertei de către acționarii CA Immo. În ceea ce privește considerentele financiare, fiecare acționar trebuie să decidă dacă acceptă sau dacă respinge oferta, pe baza propriei strategii de investiții și după evaluarea personală oportunităților și riscurilor asociate în desfășurarea viitoare a activității CA Immo”, se arată într-un anunț al CA Immo.

În același timp, reprezentanții CA Immo ”salută într-un mod esențial interesul unui investitor de renume international, precum Starwood, pentru o relație strategică cu CA Immo.

CA Immo deține în București patru proiecte de birouri – Europe House, Bucharest Business Park, Opera Center și Riverplace, cu un total de peste 100.000 metri pătrați și dezvoltă proiectul Orhideea Towers de 37.000 de metri pătrați.

Immofinanz deține 26% din CA Immo, fiind cel mai mare acționar, însă a început recent operațiunile de vânzare a participației deținute. Cele două companii au încercat anul trecut să fuzioneze, însă acțiunea a eșuat.

Starwood Capital Group, cu investiții în real estate, hoteluri, retail, energie, a lansat până acum 15 fonduri de investiții imobiliare și a investit în Europa 18 miliarde de euro, putând intra acum pe piața imobiliară din România prin această tranzacție.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
ca immo
starwood capital