Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară, vinde din portofoliul din România

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară, vinde din portofoliul din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2018

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, a raportat la nouă luni venituri din chirii în România de 32 milioane euro, valoare comparabilă cu cea raportată în perioada similară din 2017. Compania a vândut în acest an două proiecte din România, pentru care a încasat 17,3 milioane de euro, și intenționează să continue seria vânzărilor de pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Veniturile din România reprezintă 21% din veniturile totale din închirieri la nivel de grup.

Immofinanz deține în România 15 proiecte generatoare de venit, cu o suprafață de 343.000 metri pătrați, evaluate la 566,2 milioane de euro. Portofoliul de investiții finalizate cuprinde 9 clădiri de birouri (13,8% din portofoliul total de birouri) și 6 proprietăți retail (22% din portofoliul total de retail).

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include în prezent patru centre comerciale Vivo!, în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, ocupate în proporție de 98,4% și cu o suprafață închiriabilă totală de 153.000 metri pătrați.

CONFIRMARE Guvernul intră în concurență cu băncile: introduce Contul Junior CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul intră în concurență cu băncile: introduce Contul Junior

Pe segmentul de birouri, Immofinanz deține, printre altele, Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Center, Bucharest Corporate Center.

În total, portofoliul de clădiri de birouri are o suprafață de 190.000 metri pătrați, ocupată în proporție de 90,4%.

Piețele principale unde grupul derulează afaceri sunt Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia.

În total, Immofinanz are în România 57 de proprietăți cu o valoare de 619,5 milioane euro.

Immofinanz a vândut în acest an proprietăți în valoare de 134,8 milioane de euro în Germania, Polonia și România. În România, Immofinanz a vândut un teren și  o clădire de birouri, pentru o sumă totală de 17,3 milioane de euro. În același timp, compania vrea să mai vândă patru proprietăți, din Polonia și România, în perioada următoare. 

Grupul austriac a preluat în acest an 29,1% din acțiunile companiei S IMMO, într-o tranzacție de aproximativ 390 milioane euro, completându-și astfel portofoliul în zonele de birouri și retail. Anterior, dezvoltatorul austriac a anunțat că a oprit procesul de fuziune cu CA IMMO, deținut de miliardarul rus Boris Mints, operațiune prin care cele două companii, care dețin cumulat 15% din spațiile de birouri din România, ar fi urmat să creeze cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața locală, hotărând acum să analizeze și "alte opțiuni strategice".

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
venituri
romania