Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară, vinde din portofoliul din România

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară, vinde din portofoliul din România
scris 3 dec 2018

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața imobiliară din România, a raportat la nouă luni venituri din chirii în România de 32 milioane euro, valoare comparabilă cu cea raportată în perioada similară din 2017. Compania a vândut în acest an două proiecte din România, pentru care a încasat 17,3 milioane de euro, și intenționează să continue seria vânzărilor de pe piața locală.

Veniturile din România reprezintă 21% din veniturile totale din închirieri la nivel de grup.

Immofinanz deține în România 15 proiecte generatoare de venit, cu o suprafață de 343.000 metri pătrați, evaluate la 566,2 milioane de euro. Portofoliul de investiții finalizate cuprinde 9 clădiri de birouri (13,8% din portofoliul total de birouri) și 6 proprietăți retail (22% din portofoliul total de retail).

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include în prezent patru centre comerciale Vivo!, în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, ocupate în proporție de 98,4% și cu o suprafață închiriabilă totală de 153.000 metri pătrați.

CONFIRMARE Guvernul intră în concurență cu băncile: introduce Contul Junior CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul intră în concurență cu băncile: introduce Contul Junior

Pe segmentul de birouri, Immofinanz deține, printre altele, Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Center, Bucharest Corporate Center.

În total, portofoliul de clădiri de birouri are o suprafață de 190.000 metri pătrați, ocupată în proporție de 90,4%.

Piețele principale unde grupul derulează afaceri sunt Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia.

În total, Immofinanz are în România 57 de proprietăți cu o valoare de 619,5 milioane euro.

Immofinanz a vândut în acest an proprietăți în valoare de 134,8 milioane de euro în Germania, Polonia și România. În România, Immofinanz a vândut un teren și  o clădire de birouri, pentru o sumă totală de 17,3 milioane de euro. În același timp, compania vrea să mai vândă patru proprietăți, din Polonia și România, în perioada următoare. 

Grupul austriac a preluat în acest an 29,1% din acțiunile companiei S IMMO, într-o tranzacție de aproximativ 390 milioane euro, completându-și astfel portofoliul în zonele de birouri și retail. Anterior, dezvoltatorul austriac a anunțat că a oprit procesul de fuziune cu CA IMMO, deținut de miliardarul rus Boris Mints, operațiune prin care cele două companii, care dețin cumulat 15% din spațiile de birouri din România, ar fi urmat să creeze cel mai mare dezvoltator de real-estate din Austria, inclusiv pe piața locală, hotărând acum să analizeze și "alte opțiuni strategice".

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
venituri
romania