Încetinirea economiei SUA a fost sub estimări în trimestrul trei din 2018

Încetinirea economiei SUA a fost sub estimări în trimestrul trei din 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2018

Economia americană a încetinit în trimestrul trei din 2018 mai puțin decât se așteptau analiștii, dar cifrele arată că PIB-ul este în grafic pentru a atinge ținta administrației Trump de 3% în acest an, arată cea de-a doua estimare publicată de Departamentul american al Comerțului, transmit AP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor ajustate în funcție de variațiile sezoniere, PIB-ul SUA a crescut în ritm anual cu 3,5% în perioada iulie-septembrie 2018, o încetinire față de un avans de 4,2% în trimestrul doi din 2018. Economiștii se așteptau la o expansiune de 3,5% în trimestrul trei din 2018, scrie Agerpres.

Creșterea a fost sprijinită de măsurile de reducere a taxelor, care au stimulat cheltuielile de consum și investițiile. Stimulentele fiscale fac parte din măsurile adoptate de administrația Trump pentru ca PIB-ul SUA să înregistreze o creștere anuală de 3% pe o bază sustenabilă.

PROFIT Financial.forum - Bancherii se uită spre schimbările pregătite la darea în plată: Încercăm să pictăm lebedele negre. Suntem întrebați de afară dacă ne așteptăm la criză imobiliară. Isărescu anunță un termen rezonabil pentru euro CITEȘTE ȘI PROFIT Financial.forum - Bancherii se uită spre schimbările pregătite la darea în plată: Încercăm să pictăm lebedele negre. Suntem întrebați de afară dacă ne așteptăm la criză imobiliară. Isărescu anunță un termen rezonabil pentru euro

În trimestrul patru din 2018 economiștii se așteaptă la un avans al PIB-ului SUA de 2,5% și la o încetinire în 2019 deoarece efectele stimulentelor fiscale se atenuează iar războiul comercial cu China afectează evoluția economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
economia sua
pib
trump