Investiție majoră, cu implicarea UE, într-o firmă de cipuri

Investiție majoră, cu implicarea UE, într-o firmă de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2023

Uniunea Europeană și guvernul regional flamand al Belgiei vor investi împreună 1,5 miliarde de euro în firma belgiană de tehnologie de cipuri Imec, potrivit guvernului flamand, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Imec va folosi investiția pentru a-și extinde instalația de testare ”în cameră curată”, cu cele mai avansate echipamente și procese, a spus compania, arată news.ro.

TRANZACȚIE Grupul baltic Piletilevi a cumpărat Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România CITEȘTE ȘI TRANZACȚIE Grupul baltic Piletilevi a cumpărat Bilete.ro, cea mai veche companie de vânzare de bilete din România

”Știm că ne vom primi banii înapoi, nu numai în euro, ci și în dividende ale societății”, a declarat vineri ministrul-președinte flamand Jan Jambon, la o conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și premierul belgian Alexander De Croo.

Von der Leyen, care se afla în vizită la Imec, a subliniat poziția UE conform căreia ar trebui să-și reducă riscurile legate de lanțurile de aprovizionare pentru cipuri.

Deși Von der Leyen nu a abordat în mod direct restricțiile planificate de China asupra exporturilor de metale strategice utilizate pe scară largă în industria semiconductoarelor, ea a spus că UE ar trebui să își reducă dependența ”de prea puțini furnizori din Asia de Est”.

VIDEO Prima News: La mare, hotelurile pierd teren în fata apartamentelor. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV CITEȘTE ȘI VIDEO Prima News: La mare, hotelurile pierd teren în fata apartamentelor. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV

La începutul acestei săptămâni, UE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la planurile Chinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cip
belgia