10 milioane de smartphone-uri cu Android, infectate de un malware

10 milioane de smartphone-uri cu Android, infectate de un malware
scris 30 sep 2021

Malware-ul GriftHorse arată, încă o dată, cât de facil este pentru hackeri să compromită telefoane cu Android, mai ales pe cele aflate în urmă cu update-urile de securitate.

Compania de securitate Zimperium a descoperit un malware, pe care l-a numit GriftHorse, ce a infectat deja peste 10 milioane de smartphone-uri cu Android din peste 70 de țări, inclusiv România.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

GriftHorse, care a ajuns în aplicații ce par inofensive și pot fi instalate atât din magazinele terțe, cât și din Google Play Store, este activ cel puțin din noiembrie 2020.

Utilizatorii care instalează o aplicație infectată cu GriftHorse se trezesc cu notificări și pop-up-uri care le promit oferte de nerefuzat și premii la concursuri la care nici nu au participat.

Cei care fac greșeală să apese mesajele, ajung pe un site care, în aparență, le cere datele de contact (inclusiv numărul de telefon) pentru a primi câștigurile. În realitate, sunt înscriși la servicii de SMS premium, unde ajung să plătească până la 30 de euro pe lună.

Experții estimează că hackerii care au creat GriftHorse câștigă între 1,2 și 3,5 milioane de euro pe lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
android
malware