Directorul unei societăți ruse de securitate cibernetică, arestat pentru ”înaltă trădare”

Directorul unei societăți ruse de securitate cibernetică, arestat pentru ”înaltă trădare”
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2021

Directorul societății ruse de securitate cibernetică Group-IB, Ilia Sacikov, a fost arestat și plasat în detenție pe o perioadă de două luni, în contextul în care justiția rusă îl suspectează de ”înaltă trădare”, a anunțat instanța competentă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această societate specializată în detectarea și prevenția atacurilor cibernetice, înfințată în urmă cu 18 ani, este un ”partener oficial al Interpol și Europol”, se precizează pe site-ul companiei, care este un lider de piață rus și activează în multe țări, scrie News.ro.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Tribunalul Lefortovski din Moscova a dispus marți, se arată într-un comunicat, ca Ilia Sacikov, fondatorul și conducătorul Group-IB, să fie plasat în detenție până la 27 noiembrie.

Percheziții au avut loc, marți, la sediul societății, la Moscova.

Tribunalul nu prezintă niciun detaliu despre acuzațiile formulate împotriva antreprenorului, așa cum se întâmplă de obicei în cazuri de ”înaltă trădare”.

”Administrația și serviciile juridice ale grupului caută să clarifice această situație”, a anunțat miercuri într-un comunicat Group-IB, care dă asigurări că societatea continuă ”să asigure securitatea datelor clienților săi și funcționarea tuturor serviciilor”.

Procese cu privire la ”spionaj” sau ”înaltă trădare”, care au loc cu ușile închise și ale cător detalii sunt secrete, s-au multiplicat în ultmii ani în Rusia, iar autoritățile anunță cu regualritate că dejoacă comploturi sau operațiuni ale Occidentului.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

În august, un cercetător de la conducerea unui institut specializat în tehnologii hipersonice a fost arestat și acuzat de faptul că i-a transmis unui ”cetățean străin” ”informații secrete” despre cercetările sale.

Alt caz controversat de spionaj îl implică pe fostul jurnalist Ivan Safronov, specializatîn probleme de apărare, care își clamează nevinovăția.

Într-un articol publicat în iulie, Safronov denunța arbitrariul serviciilor de securitate și justiției, care cauționează aceste dosare.

Safranov denunță un sistem atât de represiv, încât ”orice persoană care are un contact cu un străin” poate fi acuzată de ”trădare” în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
securitate cibernetică